”Μαζεύει δυνάμεις” η Σοφοκλέους

H πρώτη διόρθωση του τριημέρου σημειώνεται σήμερα στην αγορά της Σοφοκλέους, καθώς ο γενικός δείκτης προσέκρουσε στο ψυχολογικό φράγμα των 2.100 μονάδων και επιδίδεται σε συσσώρευση στην περιοχή των 2.070 μονάδων ή και χαμηλότερα.

Η πρόσκρουση του γενικού δείκτη τιμών στην περιοχή αντίστασης των 2.100 μονάδων σηματοδοτεί την πρώτη ουσιαστική διόρθωση του τριημέρου, καθώς οι πτωτικές μετοχές υπερτερούν των ανοδικών κατά 50 και ο επιχειρείται συσσώρευση στην ευρύτερη περιοχή των 2.070 μονάδων προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα βάση από όπου ίσως ξεκινήσει η εκ νέου ανοδική κίνηση προς τις 2.100 μονάδες.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί, ωστόσο, και σήμερα η σχεδόν ολοκληρωτική απροθυμία των θεσμικών χαρτοφυλακίων να εκδηλωθούν επιθετικά, καθώς ιδιαίτερα όσον αφορά τις τράπεζες δεν υπάρχει ουσιαστικά μετοχή που να υποχωρεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1%, ενώ στον αντίποδα, ο ΟΤΕ (1,3%) και η ΔΕΗ εξακολουθούν να παρέχουν σημαντικά αναχώματα στην όποια διορθωτική κίνηση.

Το μόνο ανησυχητικό γεγονός από αμιγώς τεχνικής σκοπιάς είναι ο πολύ υψηλός τζίρος, ο οποίος ήδη ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ κάτι που σημαίνει ότι στα ενδοσυνεδριακά υψηλά υπήρξε σημαντική αποκόμιση κερδών, τάση που εάν συνεχίσει να υφίσταται θεωρητικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια διόρθωση στην ευρύτερη περιοχή των 2.050 μονάδων αν Ωστόσο- θεωρητικά- η ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών δεν θα επιτρέψει την επικράτηση έντονων πτωτικών πιέσεων.

Εντούτοις, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι για πρώτη φορά στο τριήμερο, βλέπουμε κάποια εμφάνιση πωλητών στα ΣΜΕ επί του FTSE-20 του ΧΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιοι που... ”μυρίζονται” διόρθωση της υποκείμενης αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v