”Τεστ” στις 2.060 κάνει η Σοφοκλέους

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στη σημερινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους, δεδομένης και του αντίστοιχου κλίματος στις ευρωαγορές. Ο γενικός δείκτης δοκιμάζει ουσιαστικά την περιοχή των 2.060 μονάδων, ενώ αυξημένη είναι η συναλλακτική δραστηριότητα η οποία προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της Σοφοκλέους με το γενικό δείκτη τιμών να πραγματοποιεί καθοδικό gap opening δοκιμάζοντας ουσιαστικά την περιοχή των 2.060 μονάδων, όπου χθες είχε αποπερατώσει στην ενδοσυνεδριακή διόρθωση εν μέσω έντονων δειγμάτων αποκόμισης κερδών σε τίτλους του FTSE-20. Εξίσου ισχυρή είναι και η τάση κλειδώματος κερδών σε όλο το εύρος της αγοράς.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να παρατηρήσουμε την ισχυρή αύξηση των ρυθμών συναλλακτικής δραστηριότητας με το τζίρο να προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περί τα 43 εκατ. ευρώ αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, χαρακτηριστικό της διάθεσης για μείωση θέσεων και κατοχύρωσης κερδών που διέπει την πλειονότητα των εμπλεκομένων.

Πιέσεις καταγράφονται στη μετοχή του ΟΠΑΠ (-2,18%), την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των τίτλων της προσφοράς, ενώ υποχώρηση περί την μονάδα εμφανίζουν οι κλάδοι των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών.

Ουσιαστικά σήμερα αναμένεται να έχουμε την πρώτη ουσιώδη διόρθωση στον απόηχο της πρόσφατης τριήμερης ανοδικής κίνησης. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε σε ποιο επίπεδο τιμών θα επανεμφανιστούν οι αγοραστές, χωρίς στην σημερινή κίνηση να μας προβληματίζει στο ελάχιστο, αφού οι διορθώσεις είναι απαιτητές και επιθυμητές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v