Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Με το νέο αναπτυξιακό νόμο, τις προσπάθειες καταπολέμησης της αισχροκέρδειας, την έρευνα της ΕΣΥΕ για τη φτώχεια, τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη δημόσια εγγραφή του ΟΛΠ, τον πληθωρισμό σε ευρωζώνη και Ελλάδα, ασχολούνται στα πρωτοσέλιδά τους οι οικονομικές εφημερίδες της Πέμπτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Με το νέο αναπτυξιακό νόμο ασχολούνται στα πρωτοσέλιδά τους οι οικονομικές εφημερίδες της Πέμπτης.

Αναπτυξιακός: Έφτασε η ώρα των μεγάλων επενδύσεων, είναι ο τίτλος του ”Χρηματιστηρίου”, συνάντηση κορυφής για το νέο αναπτυξιακό νόμο, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα η ”Ημερησία”, για λίγους τελικά ο αναπτυξιακός, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Κέρδος”, αφορολόγητα αποθεματικά κίνητρα για τις επενδύσεις, σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, για λιτότητα στα κίνητρα, κάνει λόγο η ”Εξπρές”, πονοκέφαλος της κυβέρνησης ΑΔΕΔΥ και αναπτυξιακός, είναι ο τίτλος της ”Ελευθεροτυπίας”, τα αποθεματικά για επενδύσεις φέρνουν λιγότερους φόρους σε 70.000 επιχειρήσεις, σχολιάζει ”το Βήμα”, για επιχείρηση ”ιρλανδικό θαύμα” στην οικονομία κάνει λόγο η ”Καθημερινή”.

Ακρίβεια: Η συνήθης συνταγή με απειλή λουκέτου, είναι ο τίτλος της ”Ελευθεροτυπίας”, κυνήγι στην αισχροκέρδεια, τονίζει ο τίτλος της εφημερίδας ”τα Νέα”, κατά της κερδοσκοπίας στρέφεται το ΥΠΑΝ, σχολιάζει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Φτώχεια: Ξεκόλλησαν από τη φτώχεια 750.000 Έλληνες σε 8 χρόνια, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, το 19,6% των Ελλήνων στα όρια της φτώχειας, σχολιάζει το ”Κέρδος”, στα πρόθυρα της φτώχειας είναι το 19,6% του πληθυσμού, σχολιάζει η ”Εξπρές”, φτωχοί Ευρωπαίοι οι δυο στους δέκα Έλληνες, είναι ο τίτλος για το θέμα στην εφημερίδα ”τα Νέα”.

Πληθωρισμός: Έλεγχοι και αισιοδοξία για συγκράτηση των τιμών, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”το Βήμα”, πρωταθλήτριες στον πληθωρισμό Ιρλανδία-Ελλάδα, σχολιάζει η εφημερίδα ”τα Νέα”, στο 1,6% έφτασε η ελληνική απόκλιση στον πληθωρισμό, αναφέρει η ”Εξπρές”.

ΟΛΠ: 23-25 Ιουλίου η δημόσια εγγραφή του ΟΛΠ, σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”, μεταξύ 8,4-8,8 ευρώ το εύρος της τιμής διάθεσης, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, οριστικά μεταξύ 23-25 Ιουλίου οι δημόσιες εγγραφές, σχολιάζει το ”Κέρδος”, έως 8,8 ευρώ η ΟΛΠ ΑΕ, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, ο ΟΛΠ στη Σοφοκλέους, σχολιάζει η εφημερίδα ”τα Νέα”, σειρά για ιδιωτικοποίηση παίρνει ο ΟΛΠ, σύμφωνα με ”το Βήμα”, η δημόσια εγγραφή του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στις 23-25 Ιουλίου, είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής”.

Γκρίνσπαν: Αποπληθωρισμό στις ΗΠΑ φοβάται ο Γκρίνσπαν, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, ο Γκρίνσπαν ηρέμησε τη θύελλα στα αμερικανικά ομόλογα, σχολιάζει η ”Καθημερινή”, οι συνέπειες του ελλείμματος φοβίζουν τον Γκρίνσπαν, είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”.

Χρηματιστήριο: Ιδιωτικό από χθες το Χρηματιστήριο, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”τα Νέα”, επιτέλους ιδιωτικοποιήθηκε η Σοφοκλέους, σχολιάζει ”το Βήμα”.

ΕΤΑ: Οριστική απεμπλοκή του κράτους σημαίνει η εισαγωγή στο ΧΑ της ΕΤΑ, σύμφωνα με το Κέρδος”, τον Οκτώβριο στη Σοφοκλέους το 25% των μετοχών, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, έως το τέλος Οκτωβρίου η εισαγωγή της ΕΤΑ, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, σειρά παίρνει τον Οκτώβριο για ιδιωτικοποίηση η ΕΤΑ, σχολιάζει ”το Βήμα”σε ιδιώτες το 25% της ΕΤΑ, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”τα Νέα”.

ΦΠΑ: Μειωμένο ΦΠΑ για σειρά προϊόντων καθορίζει το Ecofin σύμφωνα με την ”Εξπρές”, για τη δυνατότητα μείωσης ΦΠΑ σε προϊόντα-υπηρεσίες κάνει λόγο η εφημερίδα ”τα Νέα”, την εναρμόνιση και τον εξορθολογισμό της εφαρμογής του μειωμένου ΦΠΑ από τα κράτη μέλη επιχειρεί να επαναφέρει η Κομισιόν, σύμφωνα την ”Καθημερινή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v