Τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι ΑΧΕ-”βλέπουν” ΟΠΑΠ

Για τάσεις συσσώρευσης στην ελληνική αγορά κάνουν σήμερα λόγο οι ΑΧΕ, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αρνητικής κίνησης του Γ.Δ. ως αποτέλεσμα κυρίως των πιέσεων που αναμένονται στη μετοχή του ΟΠΑΠ, αλλά και των αρνητικών ”σημάτων” από το εξωτερικό.

Τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι ΑΧΕ-”βλέπουν” ΟΠΑΠ
Συσσώρευση εκτιμά και για σήμερα στο πρωινό report της η Marfin Hellenic, εστιάζοντας στη μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς ξεκινά η διαπραγμάτευση των προσφάτως προσφερθέντων τίτλων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμά τη μετοχή του ΟΤΕ η Marfin, επισημαίνοντας το ισχυρό momentum και την ελκυστική αποτίμηση. Μια γρήγορη επίλυση του θέματος της CosmoRom, αναφέρει η χρηματιστηριακή, είναι πιθανόν να ικανοποιήσει.

Για τους νέους συνδρομητές της Telestet που ανακοινώνονται στις 22 Ιουλίου, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στους 89.700. Για τη μετοχή η σύσταση παραμένει neutral, λόγω κυρίως του περιορισμένου free float και της έλλειψης εγχώριας διαπραγμάτευσης. Αναφερόμενη στη ΔΕΚΑ, η Marfin αναφέρει ότι σήμερα ολοκληρώνεται η αγορά του ποσοστού 6,28% της Εθνικής.

Η νευρικότητα στις διεθνείς αγορές, εκτιμά η EFG Eurobank Securities, θα βαρύνει και στο Γενικό Δείκτη, αν και ”βλέπει” ότι το βελτιωμένο επενδυτικό αίσθημα στην εγχώρια αγορά θα βοηθήσει στην απορρόφηση των όποιων πιέσεων από τους πωλητές.

Αναφερόμενη στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εθνικής (24 Ιουλίου) και στα κέρδη προ φόρων μετά από δικαιώματα μειοψηφίας, η EFG εκτιμά ότι θα εμφανίσουν αύξηση κατά 3,5% και θα διαμορφωθούν στα 236 εκατ. ευρώ.

Για τον ΟΠΑΠ και τη συμμετοχή του στο Δείκτη, η EFG Securities εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί στο 5,84% από 3,59%, ενώ διατυπώνει την άποψη ότι θα υπάρξει αύξηση της στάθμισης και στο δείκτη MSCI Greece (21 Ιουλίου) από 3,86% σε 7,43%.



Κίνηση του Δείκτη σε αρνητικές περιοχές εκτιμά για σήμερα η Fortius Finance, καθώς χαρακτηρίζει τα ”σήματα” από το εξωτερικό αρνητικά, ενώ πιστεύει πως θα δημιουργηθεί ”τεχνητή προσφορά” από τους τίτλους του ΟΠΑΠ που ξεκινούν σήμερα να διαπραγματεύονται.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v