Καταρρέει η συμφωνία Sea Farm – Σελόντα!

Στον αέρα τινάζεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του euro2day.gr, η προσπάθεια συνένωσης της Sea Farm με τη Σελόντα, κατόπιν ασυμφωνίας των τραπεζών. Κύκλοι της αγοράς υπογραμμίζουν ότι η Sea Farm εμφανίζεται τώρα υποχρεωμένη να αναζητήσει νομική ”προστασία” έναντι των πιστωτών της.

Καταρρέει η συμφωνία Sea Farm – Σελόντα!
Αδύνατη καθίσταται, όπως αναφέρουν απολύτως έγκυρες πληροφορίες του euro2day.gr, η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών και της εταιρίας Sea Farm, σε σχέση με τις διεξαγόμενες προσπάθειες συνένωσης της τελευταίας με τη ΣΕΛΟΝΤΑ.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης που δεν φαίνεται πλέον αναστρέψιμη, επισημαίνουν κύκλοι της αγοράς που παρακολούθησαν εκ του σύνεγγυς την όλη υπόθεση, η Sea Farm καλείται τώρα να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στις ευεργετικές διατάξεις της νομοθεσίας που προσφέρουν ”προστασία” από τους πιστωτές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τράπεζες αρνήθηκαν στην πλειονότητά τους να χρηματοδοτήσουν περαιτέρω τα σχέδια της διοίκησης της Sea Farm, που είχε προαναγγείλει τη συγχώνευσή της με τη Σελόντα.

Στην προκειμένη περίπτωση οι διέξοδοι της διοίκησης της Sea Farm είναι περιορισμένες και ο κίνδυνος προσφυγής στην πτωχευτική διαδικασία ενός εκ των πιστωτών της εμφανίζεται, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ως άμεσος.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο μέρος της διαπραγμάτευσης της μετοχής (που ανήκει στην κατηγορία εκείνων με μεγάλο spread και διαπραγματεύεται συνεχώς για τρεις μόνον από τις πέντε ώρες της συνεδρίασης - 11.00 με 11.30 και 13.30 με 16.00) η μετοχή της εταιρίας κατέγραφε πτώση 5,56%.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους πλήρους διαπραγμάτευσης, η μετοχή κατέγραφε πτώση σε ποσοστό 7,41%, με συνολικό όγκο 203.600 τεμάχια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v