Ηπια διόρθωσε- ήπια αντιδρά το ΧΑ

Με περιορισμένα κέρδη αντιδρά η Σοφοκλέους, ενώ η προσέγγιση των 2.100 μονάδων πρέπει να θεωρείται δύσκολη για σήμερα. Η σημαντικά χαμηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα και η νηνεμία στην αγορά παραγώγων εκτιμώνται ως πρώτες ενδείξεις για τις τάσεις συσσώρευσης που μέχρι το κλείσιμο αναμένεται να κυριαρχήσουν.

Αναιμική αντίδραση, ακολουθώντας την αντίστοιχη τάση των ευρωπαϊκών αγορών επιδεικνύει σήμερα η Σοφοκλέους, καθώς με επίκεντρο τις τράπεζες ο γενικός δείκτης καταγράφει κέρδη που δεν ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα, εν μέσω σημαντικά χαμηλότερων ρυθμών συναλλακτικής δραστηριότητας σε σχέση με τους μέσους όρους αυτής της εβδομάδας.

Ωστόσο, στην ευρύτερη αγορά, συνεχίζονται οι αρκετά οξείες διακυμάνσεις με πάνω από 10 τίτλους να καταγράφουν ήδη κέρδη μεγαλύτερα του 10%, ενώ στην αγορά παραγώγων επικρατεί απόλυτη... νηνεμία, απόρροια της μικρής κίνησης της υποκείμενης αγοράς, και του σχετικά περιορισμένου αριθμού συμβολαίων που λήγουν σήμερα.

Θεωρητικά θα πρέπει να δούμε μια τάση συσσώρευσης σε επίπεδο γενικού δείκτη, με τις 2.100 μονάδες να μην αναμένεται να δοκιμαστούν, όπως στον αντίποδα δεν θα ήταν επιθυμητή μια νέα επαναπροσέγγιση των 2.050 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v