ΑΧΕ: Αυξημένο volatility και τάσεις ρευστοποίησης

Εξακολούθηση της τάσης αποκόμισης κερδών εκτιμούν για τη σημερινή συνεδρίαση οι ΑΧΕ, ενώ διατυπώνουν την άποψη ότι η νευρικότητα στις διεθνείς αγορές και η λήξη των παραγώγων θα αυξήσουν το volatility. Η μετοχή της 3Ε είναι πιθανό να βρεθεί στο επίκεντρο, λόγω των θετικών αποτελεσμάτων της The Coca Cola co.

ΑΧΕ: Αυξημένο volatility και τάσεις ρευστοποίησης
Συνέχεια στην τάση αποκόμισης κερδών αναμένει για σήμερα η EFG Eurobank Securities, καθώς, παρά τη βελτίωση του εγχώριου επενδυτικού κλίματος, δεν υπάρχουν τα νέα που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την αγορά. Η νευρικότητα στις διεθνείς αγορές και η εκπνοή της σειράς των παραγώγων σήμερα είναι πιθανό να προσθέσουν volatility, προσθέτει.

Αναφερόμενη στη μεταβίβαση του ποσοστού της ΕΧΑΕ προς τις 7 τράπεζες, η EFG Securities παραθέτει τα ποσοστά που αναλογούν σε κάθε ίδρυμα. Σύμφωνα λοιπόν με το report, η Εθνική κατέχει το 12,83% (από 3,16%), η Eurobank το 7,37% (από 2,89%), η Alpha το 9,61% (από 3,73%), η Εμπορική το 5,11% (από 1,69%), η Αγροτική 9,89% (από 5,48%) και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το 6,39% (από 3,59%).

Την πορεία των διεθνών αγορών εκτιμά στο πρωινό της report η Marfin Hellenic ως την κύρια πηγή επιρροής της ελληνικής αγοράς, ενώ θεωρεί πιθανό τα πολύ καλά αποτελέσματα της Coca Cola στις ΗΠΑ να πυροδοτήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της 3Ε.

Η χρηματιστηριακή, αναφερόμενη στους συνδρομητές β΄ τριμήνου της Panafon Vodafone, ο αριθμός των οποίων ανακοινώνεται στις 24 Αυγούστου, εκτιμά ότι θα εμφανίσουν αύξηση της τάξης των 182.000.

Κίνηση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα ”βλέπει” για τον Γ.Δ. η Fortius Finance, καθώς για μία ακόμη ημέρα εκτιμά περιορισμένο το ενδεχόμενο σημαντικής πτωτικής κίνησης. Το πρόσημο του Γ.Δ. στο τέλος της συνεδρίασης, αναφέρει η χρηματιστηριακή, εξαρτάται από τη ζήτηση για δεικτοβαρείς μετοχές.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v