Τεχνικά... bonus στην αντίδραση της Σοφοκλέους

Οι διαδικασίες κλεισίματος θέσεων short, οι οποίες είχαν ”κρατηθεί” λόγω της προσδοκίας για οξεία διόρθωση, οδήγησε ενδοσυνεδριακά στη διάσπαση του επιπέδου των 2.100 μονάδων και σε νέο υψηλό έτους. Η προδιάθεση ανόδου που υπήρχε από το πρωί, μετατρέπεται σε νέο κύμα αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Σε νέα απόπειρα ανοδικής διάσπασης (και ίσως κατοχύρωσης) της περιοχής των 2.100 μονάδων επιδίδεται ο γενικός δείκτης εν μέσω καθοδικής κίνησης των τίτλων του FTSE-20 με αιχμή τις τράπεζες, όπου η χθεσινή σχετική υποχώρηση των αγοραστών μετατρέπεται σήμερα σε σχετική υποχώρηση των πωλητών χωρίς να παραγνωρίζεται το φαινόμενο του υψηλού open interest σε ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE-20 αλλά και επιμέρους μετοχών.

Επί του πρακτέου, αυτό που συμβαίνει είναι πως όσοι είχαν κρατήσει short θέσεις, λόγω της σχετικά οξείας κίνησης της υποκείμενης αγοράς, αναγκάζονται να τις κλείσουν οξύνοντας περαιτέρω την τάση εν μέσω σχετικής έλλειψη ρευστότητας σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Όσον αφορά την ευρύτερη αγορά, η προδιάθεση ανόδου που υπήρχε από το πρωί μετατρέπεται σε νέο κύμα αγοραστικού ενδιαφέροντος με την αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών να υπερβαίνει πλέον το 4 προς 1 υπέρ των πρώτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v