ΑΧΕ: Τράπεζες και επιχειρηματικά στο επίκεντρο

Πιθανότητες διατήρησης του θετικού momentum για την ελληνική αγορά ”βλέπουν” για σήμερα οι χρηματιστηριακές, ενώ επισημαίνουν τη σημασία που θα έχει η πορεία των τραπεζών για την εβδομάδα που ξεκινά.

ΑΧΕ: Τράπεζες και επιχειρηματικά στο επίκεντρο
Τις ξένες αγορές βλέπει σαν την κύρια εξωτερική επιρροή της ελληνικής αγοράς η Marfin Hellenic στο πρωινό σχόλιό της, ενώ εκτιμά ότι από κλαδική σκοπιά οι τράπεζες εισέρχονται στο επίκεντρο της προσοχής, λόγω της έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Για λογική υποβάθμιση των προβλέψεων της διοίκησης της Δέλτα Singular για το σύνολο του έτους κάνει λόγο η χρηματιστηριακή, επικαλούμενη τα αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρίας, τα οποία ανακοινώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Θετική είναι η εκτίμηση της Marfin για τη μετοχή της Panafon Vodafone, διατηρώντας την τιμή-στόχο στα 6,5 ευρώ. Η χρηματιστηριακή αναφέρεται σε συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, Γ. Κορωνιά, ο οποίος προανήγγειλε ότι η μητρική Vodafone θα κάνει δημόσια προσφορά για τις μετοχές Panafon μέσα στο έτος.

Εξάλλου η Marfin εκτιμά ότι ενδιαφέρον θα συγκεντρώσουν οι μετοχές της Frigoglass, η οποία από αύριο διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου.

Πιθανή εκτιμά τη διατήρηση για σήμερα του θετικού momentum της ελληνικής αγοράς η EFG Eurobank Securities, τονίζοντας ότι με τις τράπεζες ξεκινά η περίοδος των ανακοινώσεων των εξαμήνων.

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα εξαμήνου της Coca-Cola 3E, που ανακοινώνονται στις 19 Αυγούστου, η EFG Eurobank Securities εκτιμά ότι θα καταγραφεί βελτίωση στους ρυθμούς ανάπτυξης των EBITDA, οι οποίοι εκτιμώνται στο 11%, έναντι προηγούμενης επίδοσης 10%.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v