Η Εθνική ”φουντώνει” προσδοκίες και Δείκτη(;)

Σπεύδουν να προεξοφλήσουν θετικά τα αποτελέσματα της Εθνικής οι χρηματιστηριακές, ενώ παράλληλα δεν παραλείπουν να λάβουν θέση και σε μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ένα απλό έναυσμα περιμένουν τα επενδυτικά σχήματα προκειμένου να προχωρήσουν στο δικό τους ”παιχνίδι” των υπεραποδόσεων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Να περάσουμε τις 2.105 μονάδες. Σήμερα το πολύ- αύριο και σε ”κλείσιμο”, με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο. Θετικές είναι οι περισσότερες εκτιμήσεις χρηματιστηριακών για τα αποτελέσματα του κλάδου, ενώ αρκετές αναφέρονται στην απόφαση της Εθνικής να ανοίξει αυτή πρώτη τον χορό των αποτελεσμάτων.

Όπως φαίνεται και από τη συμπεριφορά των παικτών στα παράγωγα, οι περισσότεροι προεξοφλούν θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της Εθνικής, κάτι που ενδέχεται να διαμορφώσει και βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον για τη μετοχή της Τράπεζας. Ούτως ή άλλως από τις αρχές Απριλίου η πηγή μας, και άσπονδη φίλη της Εθνικής, μας έδινε τιμή- στόχο τα περίπου 18 ευρώ, μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Εάν επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο και οδηγήσουν οι τράπεζες τον δείκτη υψηλότερα των 2.120 μονάδων, τότε ο χορός των υπεραποδόσεων στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.

Πολλές οι μετοχές αυτής της κατηγορίας που είτε δεν έχουν ακολουθήσει- συγκριτικά- σε άνοδο την αγορά, είτε τους κλάδους τους ή ακόμα και ομοειδών επιχειρήσεων.

Θα πρέπει επίσης να προσεχθεί ότι την προηγούμενη Πέμπτη, που διόρθωνε λίγο η αγορά, ο FTSES 80 εμφάνιζε οριακά έστω κέρδη και υπεραπόδοση στις υπόλοιπες συνεδριάσεις.

Μετοχές εταιριών αυτής της κατηγορίας, της μεσαίας- χαμηλότερης, θα πρωταγωνιστήσουν σήμερα- αύριο, ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, εάν τα αποτελέσματα της Εθνικής είναι όντως τα αναμενόμενα.

Για την στήλη, η πρώτη ουσιαστική περιοχή αντίστασης, της μεσοπρόθεσμης τάσης, παραμένει το εύρος των 2.150- 2.170, όπου και θα ”δοκιμαστούν” οι αντοχές της αγοράς.

Σημ: Θετικά αντιμετωπίζουν οι χρηματιστηριακές τη συμφωνία συνεργασίας του ΔΟΛ, τη στιγμή που η 3E προχωρά σε εξαγορά αυστριακής εταιρίας εμφιάλωσης νερού, η δε μετοχή της Frigoglass θα βρεθεί αύριο σε διαπραγμάτευση χωρίς το μέρισμά της. Για υπεραπόδοση θα πρέπει να προσεχθούν όλες εκείνες οι μετοχές που δεν έχουν ακολουθήσει- συγκριτικά- την άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v