ΟΤΕ: Στα 1,250 δισ. ευρώ το ύψος του ομολογιακού

Στα 1,250 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος του ομολογιακού δανείου που πρόκειται να εκδώσει ο ΟΤΕ, ενώ κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Deutsche Bank επελέγη ως σύμβουλος για την αξιοποίηση των ακινήτων της ΟΤΕ Estate.

ΟΤΕ: Στα 1,250 δισ. ευρώ το ύψος του ομολογιακού
Στο ποσό του 1,250 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε τελικά το ύψος του ομολογιακού δανείου που πρόκειται να εκδώσει ο ΟΤΕ, σύμφωνα με δήλωση επίσημης πηγής του Οργανισμού.

Όπως και παλαιότερα είχε δηλώσει αρμόδιο στέλεχος, η αγορά των ομολόγων βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και έτσι η ζήτηση αναμένεται να είναι πολύ ισχυρή.

Σε ό,τι αφορά στο επιτόκιο του 10ετούς δανείου, διαμορφώθηκε στο 5%. Η έκδοση τιμολογήθηκε στις 93 μονάδες βάσης, δηλαδή 0,93% πάνω από την καμπύλη επιτοκίων αντίστοιχης λήξης (midswaps), με έναρξη στις 5 Αυγούστου 2003 και λήξη στις 5 Αυγούστου 2013.

Το ομόλογο, που αρχικά σχεδιαζόταν για ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ, υπερκαλύφθηκε περισσότερο από 2,8 φορές.

Όπως είναι ήδη γνωστό, τη διαχείριση του ομολογιακού δανείου θα αναλάβουν η Citigroup, η Credit Suisse First Boston, η Deutsche Bank, η Morgan Stanley και η Εθνική Τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, επελέγη πριν από λίγη ώρα ο σύμβουλος που θα βοηθήσει στην αξιοποίηση των ακινήτων της ΟΤΕ Estate από το Δ.Σ. της εταιρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τριετές συμβόλαιο με την εταιρία θα υπογράψει η κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Deutsche Bank.

Η διοίκηση της εταιρίας διαχείρισης ακινήτων του ΟΤΕ διαπραγματευόταν τις τελευταίες εβδομάδες με δύο σχήματα, και του δεύτερου ηγείται η JP Morgan.

Κατά τις διαπραγματεύσεις, τα δύο σχήματα που είχαν προκριθεί στην τελική φάση βελτίωσαν δύο φορές τις προσφορές τους, και τελικά επελέγη αυτή της Deutsche Bank, καθώς κρίθηκε πιο συμφέρουσα, τόσο από οικονομικής όσο και από τεχνικής άποψης.

Η σχετική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί εντός της εβδομάδας και το επιχειρηματικό σχέδιο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους.

Σταμάτης Ζαχαρός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v