Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Μαριάννα Λάτση μπαίνει στην εταιρεία «Φρεσκούλης»

Το Latsco Family Office απέκτησε το 30% της εταιρείας, εξαγοράζοντας ποσοστά της EOS Capital Partners και της Eliconos Capiital. Οι νέες μετοχικές ισορροπίες στη Eurocatering. Οι δηλώσεις.

Η Μαριάννα Λάτση μπαίνει στην εταιρεία «Φρεσκούλης»

Το Latsco Familly Οffice, συμφερόντων της κας Μαριάννας Ι. Λάτση, εξαγόρασε μειοψηφικό ποσοστό 30% της Eurocatering Α.Ε., ηγέτιδας εταιρείας στην κατηγορία της κομμένης έτοιμης φρέσκιας σαλάτας και στην αγορά διάθεσης φρέσκων οπωροκηπευτικών προϊόντων.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συναλλαγής, το επενδυτικό κεφάλαιο που διαχειρίζεται η EOS Capital Partners μεταβίβασε στον νέο μέτοχο το 12,18% της Eurocatering, ενώ το επενδυτικό κεφάλαιο που διαχειρίζεται η Elikonos Capital μεταβίβασε το 17,82% που κατείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Σε συνέχεια της ανωτέρω εξέλιξης, το Fund που διαχειρίζεται η EOS Capital Partners παραμένει με ποσοστό 19%, ενώ ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Χρυσόστομος Μαυρόπουλος διατηρεί το 51% στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurocatering.

H Eurocatering δραστηριοποιείται στη διαλογή, μεταποίηση και διάθεση φρέσκων οπωροκηπευτικών προϊόντων στη χώρα, μια αγορά που αναπτύσσεται με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, σε αντιστοιχία με τις αναπτυγμένες αγορές του εξωτερικού.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών της Eurocatering την τελευταία τριετία έως το τέλος χρήσης 2024 προβλέπεται να αγγίξει αθροιστικά το 78%, με ετήσιο συντελεστή αύξησης (CAGR) της τάξης του 18%. Ταυτόχρονα, η αύξηση των Ετησίων Κερδών προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) κατά το ίδιο χρονικό διάστημα προβλέπεται να υπερβεί το 62%.

Το σύνολο των επενδύσεων που πραγματοποίησε η Eurocatering κατά το χρονικό διάστημα αυτό ανήλθε σε περίπου €15 εκ., τα οποία διοχετεύτηκαν στην ανάπτυξη νέων ιδιόκτητων εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν εργοστάσιο, γραφεία, καθώς και χώρους αποθήκευσης και logistics ψυχόμενους και μη. Οι επενδύσεις ολοκληρώθηκαν επιτυχώς στο τέλος του 2023. Σημειώνεται ότι στο ίδιο διάστημα οι εξαγωγές τριπλασιάστηκαν και τα μερίδια αγοράς βαίνουν διαρκώς αυξανόμενα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Eurocatering, κ. Χρυσόστομος Μαυρόπουλος, δήλωσε: «Καλωσορίζω το Latsco Family Office στη μεγάλη οικογένεια της Eurocatering και ευχαριστώ τόσο για την εμπιστοσύνη που εμπράκτως δεικνύει στην εταιρεία όσο και στο πρόσωπό μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης την Elikonos, την EOS Capital Partners, και ειδικά τον κ. Απόστολο Ταμβακάκη, για την αμέριστη και διαχρονική υποστήριξη που μας  παρείχαν. Είμαι σίγουρος ότι η είσοδος του Latsco Family Ofiice στη μετοχική σύνθεση, σε συνδυασμό με την παραμονή της EOS Capital Partners, ενισχύει περαιτέρω τη δυναμική πορεία της Eurocatering προς την υλοποίηση των στόχων μας και της δέσμευσής μας στην ποιότητα και την καινοτομία, συνεχίζοντας να προσφέρουμε υγιεινές και φρέσκες λύσεις στους καταναλωτές και πελάτες μας».

Ο Διευθυντής Επενδύσεων του  Latsco Family Office στην Ελλάδα, κ. Νίκος Βουτυχτής, δήλωσε: «Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε την επένδυσή μας στη Eurocatering, μια από τις κορυφαίες και πλέον δυναμικές εταιρείες στον χώρο των τροφίμων στην Ελλάδα. Η επένδυση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα της εξελισσόμενης επενδυτικής στρατηγικής μας στον πρωτογενή και μεταποιητικό τομέα της χώρας, με στόχο τη μετεξέλιξή του και την προσαρμογή του στις σύγχρονες συνθήκες».

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας EOS Capital Partners, κ. Απόστολος Ταμβακάκης, δήλωσε: «Η νέα μετοχική σύνθεση πιστεύουμε ακράδαντα πως προσφέρει μια νέα προοπτική για την εταιρεία, που συνάδει χρονικά με την αξιοποίηση της ολοκλήρωσης του μεγάλου επενδυτικού πλάνου των τελευταίων 2 ετών.

Η ολοκλήρωση της επένδυσης, σε συνδυασμό με την παρουσία του Latsco Family Office, είναι οι δύο σημαντικότεροι λόγοι που προτιμήσαμε τη μερική αποεπένδυση, πιστεύοντας σθεναρά στη μελλοντική θετική πορεία της εταιρείας».

O Partner της Elikonos Capital, κ. Τάκης Σολωμός, δήλωσε «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την εξέλιξη της εταιρείας και την απόδοση της επένδυσής μας.

Ευχαριστώ θερμά τον ιδρυτή της εταιρείας και Διευθύνοντα Σύμβουλό της, κ. Χρυσόστομο Μαυρόπουλο, καθώς και τον κ. Απόστολο Ταμβακάκη για την εξαιρετική συνεργασία. Είμαι σίγουρος ότι με την συνδρομή και του νέου μετόχου, η εταιρεία θα συνεχίσει την εξαιρετική της πορεία». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v