Σε super app μετατρέπεται το Gov.gr wallet: Οι νέες υπηρεσίες

Νέες υπηρεσίες προστίθενται άμεσα στην εφαρμογή. Με ένα «κλικ» η παροχή εξουσιοδότησης για άντληση προσωπικών στοιχείων από Δημόσιο αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Σε super app μετατρέπεται το Gov.gr wallet: Οι νέες υπηρεσίες

Στο κινητό μπαίνουν point system και στοιχεία κατοικίδιων τις επόμενες μέρες μέσω του Gov.gr wallet ενώ μέσα στον επόμενο μήνα έρχονται και νέες υπηρεσίες όπως η αλλαγή παρόχου ενέργειας με ένα κλικ συγκατάθεσης άντλησης και διάθεσης των δεδομένων τους.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το οποίο συνεργάζεται με άλλα υπουργεία ώστε κάθε πράξη του πολίτη σε δημόσιο ή ακόμα και ιδιωτικό φορέα να γίνεται εύκολα και χωρίς καθυστερήσεις, μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινώσει την προσθήκη του point system και των ζώων συντροφιάς, ενώ σε ένα μήνα ο πολίτης θα μπορεί να αλλάζει πάροχο ενέργειας απαντώντας σε ένα μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο.

Η «χαρτούρα» που καλούνται να υπογράψουν σήμερα οι καταναλωτές όταν συνάπτουν σύμβαση με έναν προμηθευτή, όπως εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις κ.ά., θα αντικατασταθεί με ένα κλικ.

«Φανταστείτε ότι θέλετε να αλλάξετε πάροχο ενέργειας. Αντί να συλλέγετε πιστοποιητικά και να αναμένετε σε ουρές ή να τα στέλνετε με e-mail, σύντομα θα μπορείτε εύκολα, γρήγορα και απ’ όπου κι αν βρίσκεστε, να δίνετε τη συναίνεσή σας από την οθόνη του κινητού σας, μέσω του Gov.gr Wallet. Σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υλοποιούμε μια νέα απλή διαδικασία. Στο κινητό θα έρχεται η ειδοποίηση για να δώσουμε έγκριση για τη χρήση συγκεκριμένων προσωπικών μας στοιχείων τη δεδομένη χρονική στιγμή, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία που έχουμε ζητήσει. Είναι τουλάχιστον οξύμωρο στην ψηφιακή εποχή να μην αξιοποιούμε τη διαλειτουργικότητα των συστημάτων και να ταλαιπωρούμαστε με γραφειοκρατία ή ακόμα και να διογκώνουμε την ψηφιακή εκδοχή της» έχει δηλώσει ο υπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου.

Σε επόμενο στάδιο η υπηρεσία θα επεκταθεί και σε άλλες συναλλαγές των πολιτών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς μεταξύ των οποίων η μίσθωση αυτοκινήτων, ενώ θα ακολουθήσουν οι τηλεπικοινωνίες.

Εάν, λοιπόν, κάποιος θέλει, για παράδειγμα, να αλλάξει πάροχο κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, απλά θα επικοινωνεί με την εταιρεία που επιθυμεί και θα του έρχεται ειδοποίηση στο Gov.gr Wallet: «Για το συμβόλαιο που επιθυμείτε να συνάψετε απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία. Συναινείτε να δοθούν;». Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει θα είναι να συναινέσει κάνοντας «κλικ» επάνω στην επιλογή «ναι – όχι» και η διαδικασία θα ολοκληρώνεται χωρίς να απαιτούνται η συλλογή εγγράφων από μια σειρά υπηρεσιών και η αποστολή τους.

Στόχος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να μπει τέλος και στην ψηφιακή γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία από υπηρεσία σε υπηρεσία για τη διεκπεραίωση ακόμα και μιας απλής εργασίας.

Το ζητούμενο της ανανέωσης και της προσθήκης περισσότερων στοιχείων στο ψηφιακό πορτοφόλι δεν είναι μόνο η διευκόλυνση των πολιτών, οι οποίοι δεν θα χρειάζεται να έχουν πια μαζί τους μια σειρά από ταυτοποιητικά έγγραφα, αλλά θα τα έχουν όλα άμεσα και εύκολα προσβάσιμα στο αντικείμενο που όλοι έχουν πάντα μαζί τους: το κινητό.

Οι πόντοι ποινής του διπλώματος οδήγησης

Το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ) εισάγεται στο wallet. Με τη νέα ενημέρωση στο ψηφιακό πορτοφόλι και στην ενότητα του διπλώματος θα εμφανίζονται οι πόντοι ποινής. Όταν κάποιος κατεβάσει το δίπλωμά του θα μπορεί να δει και τους πόντους που έχει.

Τα κατοικίδια

Το υπουργείο έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα MyPet (pet.gov.gr) για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, την οποία συνδέει πλέον και με το Gov.gr Wallet. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα δελτίο ταυτότητας του κατοικιδίου (μέχρι πρόσφατα διέθεταν μόνο έγγραφα διαβατήρια, τα οποία ήταν ταυτόχρονα και βιβλιάρια υγείας).

Στην ταυτότητα του κατοικιδίου θα υπάρχει (προαιρετικά) φωτογραφία του και θα εμφανίζονται τα βασικά του στοιχεία. Δηλαδή το όνομά του, το είδος ζώου, αν έχει μικροτσίπ, το φύλο, ενδείξεις αν είναι στειρωμένο και εμβολιασμένο, η ημερομηνία ισχύος εμβολιασμού και κωδικός QR για σκανάρισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v