Συσσώρευση στα blue chips- τόνωση από μικρομεσαία

Σε νέα απόπειρα συσσώρευσης, πριν την κατοχύρωση των 2.100 μονάδων βρίσκεται σύμφωνα με τις ενδείξεις η Σοφοκλέους. Για μία ακόμη συνεδρίαση η ”ανθεκτικότητα” των τίτλων της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης υπήρξε αρκούντως εντυπωσιακή.

Διόρθωση για δείκτη, συσσώρευση για την ευρύτερη αγορά σήμερα στη Σοφοκλέους, αφού στην αρχική κίνηση του δείκτη, που τον έφερε να προσκρούει στις 2.106 μονάδες, ακολούθησε μια νέα έντονη διορθωτική πορεία με επίκεντρο τη μετοχή της Alpha Bank (-2,56%) και του ΟΤΕ (-1,89%) ο γενικός δείκτης επέστρεψε στο εύρος συσσώρευσης 2.050- 2.080 μονάδων, κλείνοντας τελικά με απώλειες 0,6% στις 2.073,02 μονάδες.

Ωστόσο, για πολλοστή συνεδρίαση η ”ανθεκτικότητα” των τίτλων της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης υπήρξε αρκούντως εντυπωσιακή με τις ανοδικές μετοχές να υπερτερούν των πτωτικών οριακά στο κλείσιμο εν μέσω ρυθμού συναλλακτικής δραστηριότητας οριακά χαμηλότερου του μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδος. Ο τζίρος δεν ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, θα ήταν χρήσιμο να αναλύσουμε τη σημερινή κίνηση μέσα από το πρίσμα της περιρρέουσας τάσης των ευρωαγορών, όπου οι πρωινές δηλώσεις του κ. Βέλτεκε περί αδικαιολόγητης ανατίμησης των ευρωαγορών συνέβαλε καθοριστικά στην ταχεία οπισθοδρόμηση του συνόλου των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη.

Συμπερασματικά και με την τάση στο ΧΠΑ να είναι ουδέτερη πιστεύουμε πως ο δείκτης και περισσότερο η αγορά βρίσκονται σε μια νέα φάση συσσώρευσης προκειμένου να δημιουργηθεί βάση από όπου θα επιχειρηθεί η ανοδική διάσπαση των 2.100 μονάδων, επίπεδο το οποίο φαίνεται ότι παρέχει ισχυρή αντίσταση.

Σε ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Κανάκης (κέρδη 16,15%), της Logismos (κέρδη 3,59%), της Newsphone (κέρδη 1,83%) και της Δυναμική Ζωή (κέρδη 0,15%).

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Κανάκης, της Μύλοι Κεπενού, της Μαθιός Πυρίμαχα, της Τασόγλου, της Φουρλής, της Τεγόπουλος, της Ιμάκο, των Μινωικών Γραμμών, της Αιολικής και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 191 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 23,3% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 1,7 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 49.480 μετοχών της Δυναμική Ζωή στα 13,62 ευρώ, ένα πακέτο 204.720 μετοχών της Ελληνικής Τεχνοδομικής στα 5,04 ευρώ, δύο πακέτα 1.000 και 1.350 μετοχών της Έμπεδος στα 1,1 ευρώ, ένα πακέτο 500 μετοχών της ΔΟΛ στα 7,12 ευρώ και ένα πακέτο 100 μετοχών της Αιολικής στα 2,75 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v