Ποιοι ”κρύβονται” πίσω από τη διόρθωση;

Μέσω πωλήσεων σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές επιχειρήθηκε να αποθερμανθεί ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς. Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί φαίνεται πως οι ίδιοι, μεταξύ αυτών και ορισμένοι εγχώριοι θεσμικοί, ”πωλούσαν” συμβόλαια του 20ρη στην αγορά παραγώγων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές περίπου 100 εκατ. ευρώ (13:30) υποχωρεί προς τις 2.075 μονάδες ο δείκτης.

Κυρίως εγχώριοι θεσμικοί ρευστοποιούσαν μετά τις 12:00 μετοχές των Αlpha και ΟΤΕ αλλά και άλλων θέσεών τους οδηγώντας την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα.

Παρόλα αυτά γύρω στις 13:15 σημειώθηκε μια προσπάθεια αντίδρασης με αιχμή την Εθνική.

Όμως, στο εύρος των 2.072-2080 μονάδων, οι πωλήσεις σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές εξακολουθούσαν να παραπέμπουν σε ”άδειασμα θεσμικών”.

Το θετικό είναι πως η αγορά κατέγραψε σήμερα, έστω και ενδοσυνεδριακά, νέα υψηλή τιμή έτους ενώ αρκετές μετοχές της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης κατάφερναν να κρατήσουν μέρος των κερδών τους παρά τη πίεση που δέχονταν 2-3 blue chips.

Για τη συνέχεια θα πρέπει ο δείκτης σε ενδεχόμενη νέα διόρθωση του δείκτη να μην κινηθεί κάτω από το χαμηλό της ημέρας.

Σημείωση: Ήταν εμφανής η προσπάθεια θεσμικών και ορισμένων παικτών μετά τις 12:00, να αποθερμάνουν την αγορά. Διαπιστώθηκε πως την ώρα που ασκούνταν μέσω συγκεκριμένων μετοχών πιέσεις στο γενικό δείκτη ορισμένοι ”παίκτες” ενίσχυαν τις θέσεις ”πώλησης” κυρίως στο FTSE-20.

Φαίνεται πως σε ορισμένους η υπόθεση της ανόδου προκαλεί... δυσάρεστα συναισθήματα.

Εκτιμάται, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί, πως πρόκειται για τους γνωστούς- άγνωστους σορτάκηδες της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v