Αντιδρούν Εθνική και Alpha, έπεται η μικρομεσαία

Εντός του ”εύρους ασφαλείας” κινείται ο γενικός δείκτης με τις Εθνική και Alpha να κινούνται θετικά. Ακολουθούν θυγατρικές, ειδικότερα η Εθνική Ασφαλιστική, αλλά και σειρά μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Με χαμηλό τζίρο και σήμερα η διόρθωση του γενικού δείκτη και κυρίως του FTSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην περιοχή των 2.068 μονάδων κινείται η αγορά, καθώς γύρισαν σε θετικό έδαφος μετοχές των Εθνικής, Alpha.

Με συναλλαγές περίπου 75 εκατ. ευρώ (13:30), σαφώς λιγότερες των τελευταίων συνεδριάσεων, φαίνεται ότι μαζεύεται και ο FTSE-20.

Την κίνηση της μητρικής Εθνικής, ακολουθούν μετοχές των Γενικών Αποθηκών και της Εθνικής Ασφαλιστικής και ειδικότερα της δεύτερης που δεν έχει ακολουθήσει.

Στην περίπτωση της ΑΕΕΓΑ, παράγοντες της αγοράς θεωρούν υποτιμημένη την κεφαλαιοποίηση του ασφαλιστικού αυτού βραχίονα. Αντιδρά όμως και η μετοχή του ΔΟΛ, όπως και της 3Ε, ενώ στη μεσαία- χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση πληθαίνουν οι μετοχές που κινούνται ανοδικά.

Προς τα 20 ευρώ κινείται η μετοχή της Νεοχημικής, διαμορφώνεται και πάλι η ανοδική τάση στη μετοχή της Μπαλής, ενώ φαίνεται να ολοκληρώνεται η συσσώρευση για τη μετοχή της Μηχανικής.

Μετοχές όπως οι Εμφασις, Ηπειρωτική, Σάνυο, ΕΤΒΑ Leasing παρουσιάζουν συγκριτικά αυξημένη εμπορευσιμότητα, στοιχείο που ίσως αποτελεί ένδειξη για επικείμενη άνοδο της τιμής τους.

Από το χώρο των μεσαίων τραπεζών, χρήζει προσοχής η αύξηση της εμπρευσιμότητας της Γενικής και των εντολών αγοράς που δίνονται από την πλευρά 2-3 ισχυρών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v