Morgan Stanley: Τα 12,1 ευρώ δίκαιη τιμή για ΟΤΕ

Τη σύσταση equal weight διατηρεί για τον ΟΤΕ η Morgan Stanley, σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό κλάδο με ημερομηνία 21 Ιουλίου, ενώ η δίκαιη τιμή διαμορφώνεται στα 12,1 ευρώ.

Morgan Stanley: Τα 12,1 ευρώ δίκαιη τιμή για ΟΤΕ
Τη σύσταση equal weight διατηρεί για τον ΟΤΕ η Morgan Stanley, σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό κλάδο με ημερομηνία 21 Ιουλίου, ενώ η δίκαιη τιμή διαμορφώνεται στα 12,1 ευρώ.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley στην έκθεσή της ξεχωρίζει από τις ευρωπαϊκές εταιρίες τηλεπικοινωνιών την France Telecom και την ολλανδική Royal KPN, ενώ εκφράζει ανησυχίες για την British Telecom και την Telia Sonera.

Αναφορικά με τον ΟΤΕ, η Morgan Stanley εκτιμά ότι στα τωρινά επίπεδα η αποτίμησή του είναι ελκυστική, ενώ ύστερα και από το Investor Day του οργανισμού, ο οίκος θεωρεί ότι η μετοχή του ΟΤΕ θα συνεχίσει τη δυναμική της παρουσία βραχυπρόθεσμα.

Παράλληλα, η Morgan Stanley θεωρεί ως μακροπρόθεσμους καταλύτες για τη μετοχή του ΟΤΕ την RomTelecom και τη μονάδα βασικών δραστηριοτήτων του οργανισμού (σταθερή τηλεφωνία).

Συγκεκριμένα, σχολιάζει ότι η επίτευξη των στόχων της εταιρίας αναφορικά με τη RomTelecom θα αποτελέσει σημείο-κλειδί για τον ΟΤΕ. Παράλληλα, ενώ θεωρεί ότι το περιθώριο ανάπτυξης θα μπορούσε να παρέχει κάποια θετική έκπληξη, δεν περιμέενει περαιτέρω πτώση στις κύριες μονάδες.

Εξάλλου, εκτιμά ότι η σταθεροποίηση της συρρίκνωσης του μεριδίου της αγοράς αποτελεί επίσης σημείο-κλειδί για τον ΟΤΕ μεσοπρόθεσμα, ωστόσο η χρονική στιγμή της σταθεροποίησης είναι ακόμη αδιευκρίνιστη.

Ως ”κινδύνους” θεωρεί για τον ΟΤΕ την ενίσχυση των πιέσεων στη βασική μονάδα δραστηριοτήτων της εταιρίας, από την οποία προέρχεται το 65% των κεφαλαίων του οργανισμού.

Οσον αφορά στις εκτιμήσεις της για το α΄ εξάμηνο, η Morgan Stanley θεωρεί ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 18,5%, κυρίως μέσω της ενοποίησης και των αποτελεσμάτων της RomTelecom. Παράλληλα, τα περιθώρια ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν στο 38% για το α΄ εξάμηνο.

Αναφορικά με την CosmΟΤΕ, η Morgan Stanley θεωρεί ότι τα περιθώρια θα διαμορφωθούν περί το 42% στο β΄ τρίμηνο και ελαφρώς χαμηλότερα από τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου.

Οι κεφαλαιακές δαπάνες του ΟΤΕ για το 2003 εκτιμώνται από τη Morgan Stanley στα 945 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 αφορούν στην RomTelecom, τα 430 εκατ. τη μονάδα σταθερής τηλεφωνίας και τα 355 εκατ. ευρώ την CosmΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v