Ευρώπη και FT 20 συντηρούν την άνοδο

Η θετική βοήθεια από τις ξένες αγορές, αλλά και η αντίδραση δεικτοβαρών μετοχών, όπως Εθνική, Alpha, ΟΤΕ, και ΟΠΑΠ δημιουργούν περιθώρια ασφαλείας για τη διατήρηση του θετικού προσήμου στη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συντηρείται η αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές, με το Παρίσι και το Λονδίνο να εμφανίζουν την υψηλότερη απόδοση. Τεχνικά, και οι τρεις κύριες ευρωπαϊκές αγορές, όσο και η Νέα Υόρκη υπολείπονται, καθώς δεν έχουν ακόμη αντιστρέψει παρά μόνο τη βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση.

Κάτι ανάλογο σημειώνεται και στη Σοφοκλέους, καθώς η μέχρι στιγμής προσπάθεια επιτυγχάνει απλά την αποφυγή καταγραφής νέου ”χαμηλού”.

Ο FTSE - 20 με αιχμή τις μετοχές των Εθνικής, Alpha, αλλά και τις τρεις τηλεπικοινωνιακές έχει προσεγγίσει αλλά και ”κρατά” τον στόχο των 830 μονάδων. Κάτι τέτοιο επιτρέπει τη μερική δραστηριοποίηση ορισμένων βασικών μετόχων επιχειρηματιών, χρηματιστών και ”παικτών”.

Συνεχίζεται για παράδειγμα η αντίδραση των μετοχών του Φουρλή και του Χατζηιωάννου, των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, αλλά και των ΟΠΑΠ, Hyatt, Γερμανού, Τιτάν και ορισμένων ακόμη.

Αναμφίβολα, το ελκυστικό ενδεχόμενο της ημέρας ανήκει στα Καταστήματα των Αφορολογήτων, αφού ακόμη και στα 7,5 ευρώ, η τρέχουσα τιμή υπολείπεται σημαντικά της τιμής που φέρεται αποφασισμένος να προσφέρει ο αγοραστής.

Η εταιρία ούτως ή άλλως είναι ”μαγαζί γωνία” με αποτελεσματική διοίκηση, όπως επιβεβαιώνεται από τα τελευταία της αποτελέσματα.

Για τη συνέχεια, εάν θεωρήσουμε πιθανό πως θα συντηρηθεί αυτό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές δεν θα... έβλαπτε μια περαιτέρω αντίδραση της αγοράς προς τις 1.685 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v