Τιτάν: Πίεση στα κέρδη από... αιγυπτιακή υποτίμηση

Συνολικά 10 εκατ. ευρώ εκτιμά report της Merfin Hellenic ότι θα κοστίσει στον Τιτάνα η υποτίμηση της αιγυπτιακής λίρας, λόγω των δανείων που οι θυγατρικές της έλαβαν στο συγκεκριμένο νόμισμα.

Τιτάν: Πίεση στα κέρδη από... αιγυπτιακή υποτίμηση
Επίδραση στην κερδοφορία του Τιτάνα αναμένεται, σύμφωνα με report της Marfin Hellenic, να ασκήσει η πρόσφατη υποτίμηση της αιγυπτιακής λίρας, η οποία ήλθε ως αποτέλεσμα της ελεύθερης διαπραγμάτευσης του νομίσματος, που ξεκίνησε στην αρχή της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, η επιρροή στα αποτελέσματα της ελληνικής εταιρίας εκτιμάται ότι θα ασκηθεί μέσω των δανείων που οι θυγατρικές του Τιτάνα στην Αίγυπτο έλαβαν σε αιγυπτιακό νόμισμα.

Ο Τιτάνας κατέχει ευθέως το 47,5% της Alexandria PPC και το 44,2% της Beni Suef. Από επαφή που η Marfin Hellenic είχε με τη διοίκηση του Τιτάνα, έγινε γνωστό ότι η υποτίμηση θα επηρεάσει αρνητικά τα συνολικά αποτελέσματα κατά 10 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται, ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2002 η εταιρία είχε δεσμεύσει, με τη μορφή προβλέψεων, κεφάλαια ύψους 5,2 εκατ. ευρώ, οπότε θα υπάρξει ανάγκη να εγγραφούν 5 ακόμη εκατ. ευρώ ως έκτακτα έξοδα.

Το γεγονός αυτό αναφέρει η Marfin οδηγεί στην προς τα κάτω αναθεώρηση (κατά 3,7%) των εκτιμήσεών της για την κερδοφορία του 2003, την οποία πλέον προσδιορίζει στα 130,74 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v