Μαίλλης: Η αναδιοργάνωση σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία

Λύση εταιριών, συγχωνεύσεις και αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου είναι μερικές από τις κινήσεις αναδιοργάνωσης των θυγατρικών του ομίλου Μαϊλλη στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και ειδικότερα σε Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία.

Μαίλλης: Η αναδιοργάνωση σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία
Σε ανακοίνωση σχετικά με τις κινήσεις αναδιοργάνωσης των θυγατρικών της στο εξωτερικό, προέβη η εταιρία Μαίλλης, αναφέροντας τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Έτσι, όσον αφορά τις θυγατρικές του στην Αγγλία επισημαίνεται ότι ολοκληρώθηκε η συνένωση των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων των θυγατρικών εταιρειών United Packaging PLC και M.J.Maillis (UK) Limited, σύμφωνα με το από 20 Δεκεμβρίου 2002 ιδιωτικό συμφωνητικό που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών, και με το οποίο όλο το ενεργητικό και παθητικό της United Packaging PLC, καθώς και όλες οι έννομες σχέσεις αυτής μεταβιβάζονται στην δεύτερη εταιρεία M.J.Maillis (UK) Limited.

Μετά την ανωτέρω συνεισφορά η M.J.Maillis (UK) Limited καθίσταται από 1 Ιανουαρίου 2003, η μοναδική ενεργή επιχειρησιακή οντότητα του ομίλου Μαϊλλη στην Αγγλία.

Όσον αφορά τις κινήσεις του ομίλου στις θυγατρικές του στη Γαλλία, η ανακοίνωση αναφέρει ότι την 20η Δεκεμβρίου 2002 ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής εταιρείας M.J.Maillis France SAS κατά το ποσό των 1,01 εκατ. ευρώ με την καταβολή μετρητών και με την έκδοση 67.522 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας εκάστης 15 ευρώ, ποσό το οποίο κατεβλήθη ολοσχερώς από τον κύριο μέτοχο Μ. Ι. Μαίλλης ΑΕΒΕ - Συστήματα Συσκευασίας.

Επίσης προχώρησε η συγχώνευση κάτω από μια εταιρική οντότητα των θυγατρικών της Μ.Ι.ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. στην Γαλλία ως εξής:

* Η εταιρεία Pakseal Industries Limited, θυγατρική εταιρεία του ομίλου, (μέσω των θυγατρικών Samuels Strapping Systems (U.K.) και Helero BV), μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών που κατείχε, ως μοναδικός μέτοχος, στην εταιρεία M.J.Maillis France Distribution Sarl (τέως Samuel Cerclage Sarl) προς την M.J.Maillis Holding SAS, η οποία στη συνέχεια προέβη στην λύση της ως άνω M.J.Maillis France Distribution Sarl και την συγχώνευσή της με αυτήν δια καθολικής διαδοχής.

* H εταιρεία M.J.Maillis Holding SAS στη συνέχεια προέβη στη λύση, χωρίς εκκαθάριση των θυγατρικών αυτής εταιρειών Cerbere Sovarec S.A και Cergere Agrafvit S.A. και περαιτέρω σε συγχώνευση αυτών δια καθολικής διαδοχής.

* Η εταιρεία M.J.Maillis Holding SAS μετονομάστηκε στη συνέχεια σε M. J. Maillis France SAS και κατέστη η μόνη νομική οντότητα στην Γαλλία με εμπορική δραστηριότητα.

Όσον αφορά τις κινήσεις του ομίλου Μαίλη στην Ιταλία, όπως ανακοινώθηκε, ολοκληρώθηκε από την θυγατρική του στην Ιταλία, SIAT S.p.a., η συγχώνευση με απορρόφηση της θυγατρικής της εταιρείας ARTE S.rl., σύμφωνα με την οποία, όλο το ενεργητικό και παθητικό της ARTE S.rl και όλες οι έννομες σχέσεις αυτής μεταβιβάζονται στην μοναδική της μέτοχο SIAT S.p.a. Η συγχώνευση με απορρόφηση θεωρείται ότι έχει ισχύ από 31 Δεκεμβρίου 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v