Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moodys:Στο Ba3 το rating για Technical Olympic USA

Διατηρεί την αξιολόγησή του για την πιστοληπτική φερεγγυότητα της Technical Olympic USA o οίκος Moody’s στο Ba3, ενώ κάνει λόγο και για την ”αβεβαιότητα” που περικλείει τα σχέδια της μητρικής της, Τεχνικής Ολυμπιακής, αναφέροντας παράλληλα και την πιθανότητα αλλαγής στη διοίκηση.

Moodys:Στο Ba3 το rating για Technical Olympic USA
Στο Ba3 διατηρεί την αξιολόγησή του για την πιστοληπτική φερεγγυότητα της Technical Olympic USA ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moodys, αναφέροντας παράλληλα και την πιθανότητα αλλαγής στη διοίκηση της μητρικής της, Τεχνικής Ολυμπιακής.

Η Moodys αναφέρει ότι η συγκεκριμένη αξιολόγηση αντανακλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σχετικά με την συνεχιζόμενη στρατηγική εξαγορών που ακολουθεί η εταιρία, την –σχεδόν αποκλειστική- γεωγραφική επικέντρωσή της στο Τέξας και τη Φλόριντα, καθώς και στην αβεβαιότητα των σχεδίων της μητρικής της, η διοίκηση της οποίας υπόκειται σε αλλαγή.

Ο διεθνής οίκος σχολιάζει ότι υπάρχουν επιφυλάξεις για την Technical Olympic USA, καθώς πρόκειται για μια νέα οντότητα που προέρχεται από ένωση των δύο προκατόχων εταιριών, στην οποία συνδέονται και οι πρόσφατες εξαγορές που προχώρησε στο τέλος του περασμένου έτους.

Παράλληλα, η τακτική της εταιρίας να προχωράει γενικότερα σε εξαγορές, είναι πιιανό να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την αβεβαιότητα που περικλείει την εταιρία.

Επιπρόσθετα, η ανακρίβεια της TOSA (της ελληνικής μητρικής) είναι ένα στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη σε μια αξιολόγηση, όπως αναφέρει η Moodys, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ενώ η μητρική επιτρέπει στην Technical Olympic USA να κινείται αυτόνομα, μια πιθανή αλλαγή της διοίκησής της μπορεί να αλλάξει αυτό το καθεστώς.

Εξάλλου, αν και η Technical Olympic USA δραστηριοποιείται σε 14 πολιτείες, επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στο Τέξας και τη Φλόριντα, με αποτέλεσμα μια επιβράδυνση των δύο αυτών περιοχών θα έχει σαφέστατα άμεση αρνητική επίδραση στα λειτουργικά αποτελέσματα της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v