Νέα διολίσθηση με ισχνό τζίρο

Δεν λείπουν οι προσπάθειες (μέσω ΟΤΕ) να παραμείνει εντός αναστρέψιμων ορίων ο Γενικός Δείκτης τη στιγμή που συνολικότερα η Σοφοκλέους χάνει και νέο έδαφος με συντριπτική υπεροχή των πτωτικών μετοχών. Αλλωστε, οι αγορές εν αναμονή και της ομιλίας Μπους παραμένουν ιδιαίτερα νευρικές.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιβαρύνεται σταδιακά το κλίμα από τεχνικής, κυρίως, πλευράς μέχρι στιγμής. Αυτό γιατί οι συναλλαγές παραμένουν χαμηλές στα 25 εκατ. ευρώ, ενώ οριακή και μόνο είναι η έκθεση των παικτών σε θέσεις πώλησης στην αγορά παραγώγων.

Ένα σημαντικό βέβαια κομμάτι της αγοράς καταγράφει πολλαπλάσιες απώλειες δεχόμενο, όπως και χθες, πιέσεις περιορισμένης προσφοράς και ζήτησης.

Βέβαια το ενδεχόμενο να κινηθεί τελικά εντός του εύρους ο δείκτης δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, αν και λόγο της κρισιμότητας της σημερινής ημέρας, πολλά θα εξαρτηθούν αργά το βράδυ στη Ν. Υόρκη.

Η μετοχή του ΟΤΕ, έχει απολέσει το μεγαλύτερο μέρος των αρχικών της κερδών υποχωρώντας προς τα 11,36 ευρώ, ελεγχόμενη η μέχρι στιγμής προσφορά στη ΔΕΗ, στην Εθνική, Eurobank και Alpha, οι οποίες όμως υποχωρούν περίπου 1%.

Ισχυρές πιέσεις στην Connection (-15,5%) με υψηλό όγκο συναλλαγών.

Σε κομβικό σημείο η βρέθηκε αγορά στις 13.30 όταν ο δείκτης δεν μπόρεσε να αποφύγει την υποχώρηση χαμηλότερα των 1.680 μονάδων, δεδομένου ότι η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών έχει διαμορφωθεί σημαντικά σε βάρος των πρώτων (35/250), ενώ δεν θα πρέπει να αναμένονται ιδιαίτερα πράγματα για τη συνέχεια, τουλάχιστον από το ”συνολικότερο τμήμα των εισηγμένων”.

Αυτό γιατί τις τελευταίες ημέρες σημασία έχει η τάση όπως αυτή διαμορφώνεται μέσω του γενικού δείκτη και όχι της συνολικότερης εικόνας της αγοράς.

Απόλυτα δικαιολογημένη η τακτική καθώς το ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια η ανοχή των ”υποτιμητών” της αγοράς παραγώγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v