Τακτική ”τσούκου – τσούκου αλά ΠΑΟ”

Δεν περιέχει ιδιαίτερες εκπλήξεις η μέχρι τώρα αντίδραση της Σοφοκλέους, η οποία είναι σαφώς μικρότερης έκτασης από αυτήν των ευρωπαϊκών. Είναι προφανές πως ως προσφορότερη τακτική επιλέγεται η άμυνα, μέσω διπλής ζώνης, σε πωλητές μετοχών και εν δυνάμει υποτιμητών της αγοράς παραγώγων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μια από τα ... αναμενόμενα. Περιορισμένες, στα 10 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές της πρώτης ώρας, με τον Δείκτη να κυμαίνεται σε στενό, άρα ασφαλές εύρος.

Οι πωλητές κρατούν για αργότερα τις όποιες εντολές τους, στην αγορά παραγώγων η νηνεμία επιβεβαιώνει την ”εκεχειρία” μεταξύ των εμπλεκομένων, κάτι που αρκεί για να συντηρηθεί η τάση, κυρίως μέσω ΟΤΕ.

Δεδομένης της συντήρησης δυνάμεων, η μεθοδική τοποθέτηση στη μετοχή του Οργανισμού, διαμορφώνει σχετικά εύκολα τόσο για τη μετοχή προς τα 11,5 ευρώ, όσο και για τον FTSE 20 προς τις 842 μονάδες.

Ελεγχόμενη, κατά τα άλλα, η σχέση πωλητών – αγοραστών στις μετοχές των Alpha, Εθνικής, Εμπορικής και Eurobank. Αυξημένη εμπορευσιμότητα και συναλλαγές πραγματοποιούνται στη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής, μιας εκ των ανθεκτικότερων μετοχών του κλάδου. Περί τις 110 μετοχές διατηρούν κάποια κέρδη ενώ περίπου 90 υποχωρούν.

Στη διάρκεια της πρώτης ώρας βεβαιώθηκε εν μέρει, το εν δυνάμει ”υψηλό” σημείο της αγοράς (1.698,7 μονάδες). Στη συνέχεια, θα πρέπει να βεβαιωθεί και το ”χαμηλό” (1.693,36 μονάδες).

Ενδεχόμενη υποχώρηση του Δείκτη χαμηλότερα των 1.690 μονάδων δεν εμπεριέχει – βραχυπρόθεσμα – κινδύνους, μέχρι του σημείου των 1.685 μονάδων. Βέβαια, καλό θα ήταν η αγορά κάποια στιγμή, έστω και ενδοσυνεδριακά, να αντιδράσει υψηλότερα των 1.700 μονάδων.

Από πλευράς μετοχών, η σημερινή αντίδραση του Ερμή επιβεβαιώνει την μεσοπρόθεσμα ανοδική τάση της μετοχής, πραγματοποιούνται συναλλαγές στην MLS, επιχειρείται να επανέλθει σε ανοδική φορά η Despec, ενώ οι Ευρωσυμμετοχές αντιδρούν προς τα 0,75 ευρώ. Περιορισμένες συναλλαγές σε μετοχές των Space, Εθνική Χαρτοφυλακίου, Δάριγκ, Ικτίνου, Βάρδα, Creta Farm, Ευρωφάρμα, και περισσότερες σε ΔΟΛ, Χατζηιωάννου, Alfa Alfa Συμμετοχές επιχειρείται να διαμορφώσουν μεσοπρόθεσμη τάση.

Σημείωση της Σύνταξης του Euro2day: Ο τίτλος είναι ευγενική προσφορά του γνωστού για τα φιλοπαναθηναϊκά αισθήματα, Μιχαήλ Γελαντάλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v