Δίνει... ρεύμα στην αγορά ο ΟΤΕ

Εντός του πλαισίου, που από τεχνικής πλευράς συντηρεί την βραχυπρόθεσμη αντίδραση, κινείται η αγορά, με μετοχή ”σηματωρό” τον ΟΤΕ και... Διόσκουρους την Eurobank και την Εθνική. Εφικτή η επίτευξη του στόχου, που είναι το ”κλείσιμο” του Δείκτη στις τουλάχιστον 1.708 μονάδες, με συναλλαγές το λιγότερο 80 – 85 εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δημιουργεί τάση μόνος του ο ΟΤΕ. Θέτοντας από χθες ως απαραίτητη προϋπόθεση το ”κλείσιμο” των 11 ευρώ, διαπιστώνεται πως το αγοραστικό ενδιαφέρον επιβεβαιώνει απλά και μόνο την τεχνικότητα της μετοχής.

Η αντίδραση αυτή της μετοχής του Οργανισμού θα μπορούσε να συντηρήσει την τάση σε επίπεδα υψηλότερα των 1.705 μονάδων.

Συμπεριφορά που εάν επιδειχθεί μέχρι το τέλος και προσεγγιστεί η ανώτερη τιμή του εύρους 1.695 – 1.708 μονάδων, προοιωνίζεται μεσοπρόθεσμη μεταβολή φοράς. Ακόμη βέβαια είναι νωρίς και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διόρθωσης προς τις 1.700 μονάδες, όχι χαμηλότερα πάντως των 1.697 μονάδων.

Οι συναλλαγές των περίπου 15 εκατ. ευρώ παραπέμπουν σε τζίρο τουλάχιστον 80 – 85 εκατ. ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει, έστω ουδέτερο, το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το ενθαρρυντικό και πάλι από την αγορά των παραγώγων είναι πως για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση, έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι θέσεις ”πώλησης”, όπως και ο ”δανεισμός” τίτλων.

Χρειάζεται προσπάθεια η σημερινή συνεδρίαση και σίγουρα ο ΟΤΕ στηρίξεις από Εθνική και Eurobank για την επόμενη ώρα. Διαπιστώνεται όμως ότι το κλίμα, έστω και βραχυπρόθεσμα αναθαρρεί ορισμένους, που στρέφονται και πάλι προς την αγορά μετοχών, με θετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v