Σηματωρός της τάσης ο ΟΤΕ

Εάν η μετοχή του ΟΤΕ καταφέρει να ”κλείσει” πάνω από τα 11 ευρώ, αυτό θα είναι μια ένδειξη για τον συσχετισμό δυνάμεων, καθώς κάτι φαίνεται να αλλάζει στην αγορά, όπου οι ξένοι δείχνουν να δίνουν και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ οι ”υποτιμητές” είναι πιο διστακτικοί.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κάτι θετικότερο, στην περίπτωση που η μετοχή του ΟΤΕ ”έκλεινε” οριακά έστω υψηλότερα των 11 ευρώ.

Κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με την αντίδραση της Εθνικής, θα μπορούσε πέραν της επιβεβαίωσης των πληροφοριών που μας μεταφέρονται τις τελευταίες δυο ημέρες (για τα παράγωγα), να σηματοδοτεί και κάποιες άλλες επιμέρους κινήσεις.

Στη μετοχή του ΟΤΕ έχει τονιστεί, πως από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας τοποθετούνταν λίγο πολύ οι ίδιοι ξένοι, που είχαν πρωτοστατήσει στην αντίδραση του Δεκεμβρίου. Έλαβαν θέσεις περίπου στα ίδια ”χαμηλά” και μέχρι στιγμής αποκομίζουν κατά μέσο όρο κέρδος 6%.

Θα μπορούσε όμως αυτή η τάση να συντηρηθεί και υψηλότερα των 11 ευρώ για τη μετοχή του Οργανισμού, τεχνική λεπτομέρεια που θα άλλαζε τον συσχετισμό δυνάμεων αυτή τη περίοδο.

Οι πηγές που από προχθές μας προειδοποιούσαν για τον ”ιστορικό συμβιβασμό” και την ”άνωθεν συμφωνία κυρίων”, με επίκεντρο την αγορά παραγώγων, επιβεβαιώνουν την ενεργοποίηση των ξένων σε συγκεκριμένες μετοχές.

Είναι οι ίδιοι που τις τελευταίες ημέρες είχαν τη δυνατότητα να σχηματίσουν άμεση αντίληψη για τις διαθέσεις. Για τις προθέσεις των ξένων και ενδεχομένως πως κάποιοι από αυτούς να έφεραν στις αποσκευές τους τις πρώτες εντολές αγοράς.

Πάντως, οι ”υποτιμητές” είναι σαφώς πιο διστακτικοί σήμερα απ’ ότι χθες και μακρά συντηρητικότεροι της προχθεσινής συνεδρίασης. Μια απλή καταγραφή του ”δανεισμού” μετοχών από την ΕΤΕΣΕΠ, των ανοιχτών θέσεων και των θέσεων πώλησης επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση.

Το ενθαρρυντικό είναι πως μετοχές εταιριών όπως οι Φουρλής, Δάριγκ, Λυμπέρης, Μεβάκο και πολλών ακόμη αυτής της κατηγορίας, αντιδρούν μετά από καιρό.

Είναι σαφές ότι η αγορά έψαχνε για να πιαστεί από κάποια αφορμή. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ”συμφωνία κυρίων” συνετέλεσε προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή την ανάσχεση του συνολικότερα απαξιωτικού κλίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v