Σε νέα χαμηλά επίπεδα η Σοφοκλέους

Νέα χαμηλά επίπεδα καταγράφει η Σοφοκλέους ως συνέπεια των πιέσεων σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες, ενώ ορισμένοι, πάντως, βλέπουν πως αποδίδει καρπούς η ”συμφωνία κυρίων”, που προσπαθεί να επιφέρει κάποια στοιχειώδη ισορροπία μεταξύ της αγοράς μετοχών και αυτής των παραγώγων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεταξύ φθοράς των 1.655 και αφθαρσίας των 1.665 μονάδων κινείται η αγορά. Με συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τα περίπου 10 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα, είναι εμφανής η προσπάθεια απορρόφησης των όποιων ανοιχτών πωλήσεων εκδηλώνονται σε συγκεκριμένες μετοχές.

Έτσι προς τα 12,14 ευρώ απορροφάται η, ούτως ή άλλως μέχρι στιγμής, ισχνή προσπάθειας της Εθνικής, ενώ ανάλογη συμπεριφορά επιδεικνύουν ακόμη 3-4 μετοχές του Δείκτη.

Φαίνεται πως μέχρι στιγμής η ”συμφωνία κυρίων” για περιορισμό της ανεξέλεγκτης υποτιμητική δράσης συγκεκριμένων παικτών στα παράγωγα, αποδίδει καρπούς. Βοηθά σε αυτό και το σχετικά σταθεροποιούμενο κλίμα στη Φρανκφούρτη.

Πρόκειται βεβαίως για προσωρινό μέτρο - ασπιρίνη που δεν μπορεί να θεραπεύσει έναν ... σχεδόν ανίατο ασθενή. Ας συνεχιστεί όμως η προσπάθεια, καθώς και στον ΟΤΕ το κλίμα είναι ανάλογο, και βλέπουμε.

Συμπληρωματικά λειτουργούν, όπως αναμένονταν, οι μετοχές των Intralot – ΟΠΑΠ αφού οι πωλήσεις της μίας τροφοδοτούν την άνοδο και κέρδη της άλλης. Και αυτή η κόντρα θα έχει συνέχεια, όπως σημειώνουν καλά γνωρίζοντες παράγοντες του χώρου.

Για τη συνέχεια θα πρέπει να αναμένεται, σταθεροποίηση του ”περιθωρίου” στα συμβόλαια του FTSE 20 για τον μήνα Φεβρουάριο στο εύρος του 2–2,5%.

Ενδέχεται να ψαλιδιστεί περισσότερο στη συνέχεια εάν συντηρηθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον σε επίπεδα υψηλότερα των 14 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v