Τα καζάνια της Κόλασης!

Δεν μπορούμε να σας πληροφορήσουμε σε ποιο τσανάκι θα καταλήξουν οι επενδυτές, από την στιγμή που θα παραδώσουν την ζωή τους στον Κύριο. Αυτό για το οποίο μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε είναι ότι η Κόλαση είναι εδώ και ότι ο διάβολος δεν έχει ακόμη ζεστάνει όλα τα καζάνια!

Τα καζάνια της Κόλασης!
Η εργατική τάξη πάει στον Παράδεισο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η μυθολογία της αριστεράς. Για τους επενδυτές, δεν μπορούμε να σας πληροφορήσουμε σε ποιο τσανάκι θα καταλήξουν, από την στιγμή που θα παραδώσουν την ζωή τους στον Κύριο. Αυτό για το οποίο μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε είναι ότι η Κόλαση είναι εδώ και ότι ο διάβολος δεν έχει ακόμη ζεστάνει όλα τα καζάνια!

Ξέρετε πόσοι λόγοι υπάρχουν για να πέσουν κι άλλο οι μετοχές; Άπειροι! Να αρχίσουμε να τους απαριθμούμε: Πόλεμος στον Περσικό, απογοήτευση του κοινού, μετοχοδάνεια, στρίμωγμα των χρηματιστηριακών εταιριών, αδυναμία εισηγμένων εταιριών να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες, πίεση στις διεθνείς Κεφαλαιαγορές.

Ξέρετε ποιος είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο η αγορά μπορεί να ανέβει; Το ότι όλοι είναι τόσο απογοητευμένοι και βέβαιοι για την πτώση που έχουν σπεύσει να προεξοφλήσουν τις υποτιμητικές τους προσδοκίες στο Χρηματιστήριο Παραγώγων. Η μοναδική ελπίδα της αγοράς, λοιπόν, είναι να συμβεί ένα απρόσμενο γεγονός που θα αναγκάσει τους σορτάκηδες να κλείσουν εσπευσμένα τις θέσεις τους.

Σας αρκεί αυτός ο λόγος για να στηρίξετε τις όποιες ανατιμητικές προσδοκίες σας (αν και εφόσον ακόμη διατηρείτε τέτοιες);

Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη Κόλαση για έναν επενδυτή να έχει μετοχές και να ακολουθεί μία στρατηγική ήττας; Να έχει δηλαδή πάρει απόφαση ότι αύριο θα είναι φτωχότερος απ’ ότι σήμερα; Αλλά κι εκείνος που πουλάει, του έρχεται τρέλα όταν σκέφτεται σε ποια τιμή έχει αγοράσει τις μετοχές του. Είναι ίσως ο πιο δυστυχής, διότι έχει αποφασίσει να θάψει οριστικά τις όποιες προσδοκίες του.

Κόλαση! Αληθινή κόλαση για όλους. Κι οι αναθυμιάσεις του Κολαστηρίου έχουν προκαλέσει ασφυξία σε όλη την αγορά. Ανάλογο κλίμα δεν έχουμε βιώσει άλλοτε στην Ελλάδα. Ακόμη και τη ”μαύρη περίοδο” 1974 – 1986 υπήρχε μεγαλύτερος ορθολογισμός στην αγορά.

Πρόταση; Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να προσπαθούμε να κερδίζουμε καθημερινά χρόνο. Λεπτό προς λεπτό, συνεδρίαση με συνεδρίαση. Μέχρι να αλλάξει η ρότα. Ακόμη κι αυτό είναι κέρδος στις δύσκολες μέρες που διανύουμε…

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v