Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Προκλητικά εσφαλμένη η απόφαση για ΟΠΑΠ

”Προκλητικά εσφαλμένη” χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για την καταβολή αποζημίωσης από τον ΟΠΑΠ στην Intralot, επισημαίνοντας ότι ”δεν πρόκειται να εκτελεστεί αυτή η απόφαση και δεν πρόκειται ο ΟΠΑΠ να καταβάλει τέτοιου είδους ποσά”.

Βενιζέλος: Προκλητικά εσφαλμένη η απόφαση για ΟΠΑΠ
”Προκλητικά εσφαλμένη” χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός πολιτισμού Ευ. Βενιζέλος την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για την καταβολή αποζημίωσης από τον ΟΠΑΠ στην Intralot, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ”δεν πρόκειται να εκτελεστεί αυτή η απόφαση και δεν πρόκειται ο ΟΠΑΠ να καταβάλει τέτοιου είδους ποσά”.

”Η σύμβαση είναι σαφέστατη, δεν υπάρχει καμία τέτοια υποχρέωση του ΟΠΑΠ, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο δικαίωμα των αντισυμβαλλόμενων του ΟΠΑΠ και γι’ αυτό είναι προκλητικά εσφαλμένη η απόφαση της διαιτησίας, δηλαδή του κ. επιδιαιτητή, που είναι συνταξιούχος δικαστής και γι’ αυτό θα ακολουθήσουν όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπονται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας”, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στη χθεσινή τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Θ. Ρουσόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: ”Μου προκάλεσε οδυνηρή έκπληξη η επίσημη τοποθέτηση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για την σύμβαση που συνδέει τον ΟΠΑΠ με την Ιντραλότ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Νέα Δημοκρατία απεδέχθη επισήμως ότι όντως υπάρχει μία σύμβαση που επιτρέπει στον αντίδικο του ΟΠΑΠ, στην Ιντραλότ, να διεκδικήσει αυτά τα ποσά, ότι έγινε λάθος στη σύμβαση και άρα ο αντίδικος του ΟΠΑΠ καλώς ζητεί και καλώς του επιδικάζονται τα ποσά αυτά. Αυτή είναι μία επικίνδυνη τοποθέτηση, μια εσφαλμένη –το λιγότερο- τοποθέτηση, διότι η θέση του ΟΠΑΠ και του ελληνικού Δημοσίου, που είναι ο βασικός του μέτοχος, είναι ότι δεν λέει τίποτα τέτοιο η σύμβαση”.

Από την πλευρά του ο κ. Ρουσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: ”Ο κ. Βενιζέλος, για μια ακόμη φορά, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και διαστρέφει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτηρίζει επικίνδυνους αυτούς που προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, αλλά δεν λέει λέξη για τους γνωστούς ”ημέτερους” της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που διαπλέκονται με τα επίσης γνωστά οικονομικά συμφέροντα.

Επιτίθεται κατά της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, αλλά δεν λεει λέξη για το από ποιους, πώς και γιατί επελέγη η διαιτησία και όχι η προσφυγή στα τακτικά δικαστήρια, για την επίλυση διαφορών μεταξύ του ΟΠΑΠ και της INTRALOT.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Πολιτισμού δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. Αν η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου τελεσιδικήσει, ο ΟΠΑΠ θα κληθεί να καταβάλει το ποσό των 75 δισ. δρχ. στο μονοπωλιακό προμηθευτή του Δημοσίου”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v