Οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση

Θετικές είναι οι χρηματιστηριακές για την πορεία της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους την Παρασκευή, επισημαίνοντας ωστόσο τους παράγοντες που επηρεάζουν το Γ.Δ., όπως είναι οι διεθνείς αγορές, η χθεσινή άνοδος, αλλά και η συναλλακτική δραστηριότητα.

Οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση
Την εκτίμηση ότι η αγορά θα επιχειρήσει τη σταθεροποίηση στα παρόντα επίπεδα περιέχει το πρωινό report της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ, η οποία αποδίδει τη χθεσινή άνοδο στις τοποθετήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον τραπεζικό κλάδο και στον τίτλο του ΟΤΕ.

Τη συναλλακτική δραστηριότητα και την πορεία των διεθνών αγορών εκτιμά το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ ως σημεία- κλειδιά για την ελληνική αγορά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

”Η ανοδική κίνηση της αγοράς χθες με παράλληλη ενίσχυση της αξίας των συναλλαγών μας προϊδεάζει ότι και η συνεδρίαση της Παρασκευής θα είναι θετική”, αναφέρει στο πρωινό της report η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, επισημαίνοντας ότι οι διακυμάνσεις, λόγω και των γεωπολιτικών κινδύνων καθίστανται ιδιαίτερα εύκολες και ενισχύουν το συστηματικό κίνδυνο.

Το ψυχολογικό επίπεδο των 1.700 μονάδων θα δοκιμάσει σήμερα ο Γ.Δ. εκτιμά η Fortius Finance, με την ουσιαστική αντίσταση να οριοθετείται μεταξύ των 1.725 και 1.730 μονάδων. Η παραμονή του Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα, αναφέρει, εξαρτάται από την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι διεθνείς αγορές και η ρευστότητα που θα εισέλθει στο σύστημα.

Πιθανή εκτίμα εξάλλου η Fortius τη ρευστοποίηση κερδών προς το τέλος της συνεδρίασης, ενόψει και του Σαββατοκύριακου.

* Τα πλήρη reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v