ΟΤΕ και short διαμορφώνουν την τάση

Εάν ο ΟΤΕ κρατήσει τα νέα επίπεδα, εάν οι ”υποτιμητές” πειστούν στην άνωθεν παραίνεση για αυτοσυγκράτηση, εάν μειωθεί σημαντικά ο τζίρος στην αναμενόμενη διόρθωση του Δείκτη προς τις 1.710, τότε, μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από αυτό που συμβαίνει στις διεθνείς αγορές, παρά το εξαιρετικά αρνητικό ξεκίνημα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα πρώτα είκοσι λεπτά θα έχει ξεκαθαρίσει η τάση για το τι θα πρέπει να περιμένουμε στις επόμενες δυο– τρεις κρίσιμες συνεδριάσεις.

Αυτό, δεδομένης της διεθνούς συγκυρίας και της αντίδρασης της προηγούμενης εβδομάδας, θα εξαρτηθεί από το πόσο πειστικοί θα είναι προς τους ξένους τους πελάτες, οι δυο – τρεις χρηματιστές, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στις αγορές την περασμένη εβδομάδα.

”Όλα τα λεφτά” είναι κυρίως ο ΟΤΕ και το πώς θα ανακυκλωθεί η ρευστότητα, οι εν δυνάμει πωλητές οι οποίοι αποκομίζουν από τα χαμηλά των 10,3 ευρώ κέρδη μέχρι και 6%, αλλά και οι εν δυνάμει αγοραστές στα τρέχοντα επίπεδα.

Δεδομένων επίσης των προσπαθειών που καταβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για την άμβλυνση των ακραίων υποτιμητικών διαθέσεων στα παράγωγα, θα περιμένουμε να διαπιστώσουμε από την αρχή κιόλας, τις διαθέσεις όλων εκείνων που έσπευσαν να ”δανειστούν” μετοχές την Παρασκευή.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v