Και οι τράπεζες παίρνουν γραμμή από τον ΟΤΕ

Η διατήρηση των υψηλών κερδών στη μετοχή του ΟΤΕ αναθάρρυνε τις τοποθετήσεις στις τράπεζες με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί προς τις 1.890 μονάδες, ενώ ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο τζίρος, αλλά και άκρως θετική η εικόνα στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τεχνικά άρτια και, από πλευράς συναλλαγών πλήρης, μέχρι στιγμής η συνεδρίαση.

Με τις συναλλαγές του ΟΤΕ να πλησιάζουν τις 300.000 τεμάχια (στις 14.00΄) η τιμή της μετοχής έχει υπερβεί τα 11 ευρώ, αν και στα 11,02 ευρώ οι εντολές πώλησης παραπέμπουν σε θεσμικούς. Ας είναι μια κατοχύρωση κερδών. Δικαιολογείται για τους συνήθως φειδωλούς και επιφυλακτικούς θεσμικούς μας.

Οι μετοχές των Alpha και Εμπορικής επιβεβαιώνουν τις προηγούμενές μας αναφορές για την άριστη διαγραμματική τους απεικόνιση, τη στιγμή που ανάλογη προσοχή φαίνεται να δίνεται και από την Eurobank για τη μετοχή. Οι συναλλαγές σήμερα στη μετοχή της Eurobank (190.000 τεμάχια στις 14.00΄) συγκριτικά είναι περισσότερες των τελευταίων συνεδριάσεων και, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αποτελούν μια ακόμα θετική ένδειξη.

Παρεμπιπτόντως ο όμιλος κατοχυρώνει την πρώτη θέση στον κλάδο με κεφαλαιοποίηση υψηλότερη των 3,5 δισ. ευρώ.

Απόλυτα αναμενόμενη και η θετική αντίδραση της μετοχής της Intracom τείνει προς τα 6 ευρώ εκμεταλλευόμενη την ευνοϊκή λόγω ΟΤΕ συγκυρία.

Για τη μετοχή του ΟΠΑΠ τόσο οι συναλλαγές όσο και η τιμή αποτελούν αδιάψευστη επιβράβευση της, και τυπικής, αναβάθμισης της μετοχής στον MSCI.GR.

Από τεχνικής πλευράς ο Εμμανουήλ Χατζιδάκης (Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ) δίνει προτεραιότητα όχι τόσο στην υπέρβαση των 1.900 μονάδων με κάθε τρόπο σήμερα, όσο στην κατοχύρωση των 1.880 μονάδων ως βάσης ”στήριξης”, σημείο αναφοράς και εκκίνησης.

Βέβαια επισημαίνει, πως ενδεχόμενη διάσπαση από πλευράς του FTSE 20 των 930 μονάδων, περιοχή μεσοπρόθεσμης συσσώρευσης, θα καθιστούσε επιθετικότερη την συμπεριφορά του δείκτη ”υψηλής κεφαλαιοποίησης”.

Κάτι τέτοιο θα είχε ως πιθανότερη εξέλιξη τη διάχυση του ενδιαφέροντος και στην αγορά παραγώγων με τη λήψη και νέων θέσεων ”αγοραστών” ειδικότερα στα συμβόλαια του FTSE 20.

Βέβαια αυτό που προέχει είναι η κατοχύρωση της στήριξης των 1.880 μονάδων στο κρίσιμο διάστημα 14.30΄– 15.45΄ (οπότε και καταγράφεται συνήθως το ”χαμηλό” των τελευταίων συνεδριάσεων), και εν συνεχεία η προσέγγιση υπέρβαση των 1.900 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v