Στην περιφέρεια το ενδιαφέρον στο ΧΑ

Οι πιέσεις στην Εθνική, αντισταθμίζονται από την άνοδο του ΟΤΕ και διατηρούν το Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 1.870 μονάδων. Καλύτερη είναι η εικόνα στην περιφέρεια,όπου οι μισές περίπου μετοχές καταγράφουν θετικό πρόσημο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ο Γενικός Δείκτης, καθώς η πίεση στην μετοχή κυρίως της Εθνικής δεν επιτρέπει στον FTSE 20 να κρατηθεί υψηλότερα των 920 μονάδων.

Με απώλειες, αλλά μικρότερες βέβαια, κινούνται οι μετοχές των Alpha, Eurobank, Πειραιώς, ενώ σημαντικά έχουν μειωθεί τα αρχικά μεγαλύτερα κέρδη της Εμπορικής.

Η μετοχή του ΟΤΕ σε διακύμανση στο εύρος 10,76 – 10,80 ευρώ, κρατά χαμηλότερα και την Cosmote, κυρίως όμως την Vodafone/Panafon προς τα 5,6 ευρώ.

Ανάλογη εικόνα και μεταξύ των μετοχών, όπου το τελευταίο ημίωρο είναι οριακά περισσότερες αυτές που υποχωρούν έναντι των ανοδικών.

Είναι όμως και σήμερα υψηλές οι συναλλαγές όχι μόνο σε μια ομάδα μετοχών ”πρώτης γραμμής”, αλλά και σε τίτλους όπως: Olympic Catering, Despec, Veterin, Kego, Ηλέκτρα, Rainbow, Informer, Hi tech, αλλά και Fanco, Κανάκης, Καμπάς, Κυριακίδης, Lantec, Πετζετάκις, ΔΟΛ.

Παράλληλα αυξημένη εμπορευσιμότητα καταγράφεται για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση στις μετοχές των Εβροφάρμα, Γενική, Καρδασιλάρης, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικής Υφαντουργίας, Στρίντζη, Spider, ενώ ”πρωτοεμφανίζεται” το Ιατρικό Αθηνών και ”επανεμφανίζονται” οι Τηλέτυπος, Altec.

Είναι προφανές πως αν και ο Δείκτης, λόγω των τραπεζικών τίτλων σήμερα, παραμένει ”εγκλωβισμένος”, πλειάδα μετοχών ”ανεβάζει” συναλλαγές και ενισχύει περαιτέρω την τάση προς την επόμενη περιοχή ”αντίσταση”.

Αυτό που θα πρέπει να γίνει στην συνέχεια, αργά το απόγευμα, θα είναι η αποσαφήνιση της τάσης κυρίως του Dow που δείχνει να βρίσκει ”πωλητές” πέριξ των 8.850 μονάδων.

Δεδομένου ότι από την περασμένη Πέμπτη αναφερόμαστε στην – από τεχνικής πλευράς - απαραίτητη ανάγκη του συγκεκριμένου δείκτη να δώσει κατεύθυνση, εκτιμάται ως απόλυτα δικαιολογημένη η επιφυλακτικότητα κυρίως των εγχώριων θεσμικών όπως αυτή αποτυπώνεται στην ”μίζερη” συμπεριφορά μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v