Μετρημένα... βήματα στη Σοφοκλέους

Σε επίπεδα πάνω από τις 1.860 μονάδες διαπραγματεύεται ο Γενικός Δείκτης παρά την επιφυλακτικότητα των θεσμικών επενδυτών, ειδικά στον ΟΤΕ. Θετικότερο το κλίμα στις τράπεζες και ειδικότερα στην Εθνική και την Εμπορική, σαφώς καλύτερη η εικόνα στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τρία στα τέσσερα, για την πρώτη ώρα στη Σοφοκλέους, που θα χρειαστεί όμως την αποσαφήνιση των προθέσεων της Νέας Υόρκης. Στα συν οι συναλλαγές, η αντίδραση συγκεκριμένων μετοχών και η τεχνική εναρμόνιση της αγοράς.

Το αρνητικό, η μέχρι στιγμής επιφυλακτική στάση συγκεκριμένων θεσμικών, τους οποίους περιμέναμε να δούμε αγοραστές τουλάχιστον στον ΟΤΕ.

Σε όλη την διάρκεια της πρώτης ώρας ο Δείκτης παραμένει σταθεροποιημένος υψηλότερα των 1.860 μονάδων, οριακά έστω αλλά θετικά, ωθώντας και τον FTSE προς τις 914 μονάδες.

Προσεκτική η μέχρι στιγμής συμπεριφορά των: Εθνικής (μεταξύ 14,64 – 14,70 ευρώ πραγματοποιούνται οι πράξεις), Eurobank (11,12 – 11,16 ευρώ), Alpha και Εμπορική όπου η απόκλιση ”αγοραστών - πωλητών” είναι μεγαλύτερη.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην πρώτη ώρα διόρθωσε κατά περίπου 1,5% προς τις 3.300 μονάδες ο Dax μετά από μια αρχική άνοδο περίπου 1,3%.

Στην μετοχή της Vodafone/Panafon εκδηλώνεται και σήμερα αγοραστικό ενδιαφέρον, η Coca - Cola με … μηδενικές συναλλαγές στα 6,20 ευρώ και η Intracom στα 5,66 ευρώ.

Η μετοχή της Cosmote κυμαίνεται στα 9,84 – 9,88 ευρώ. Ο Mid Cap 40 στις 210,5 μονάδες ενισχύεται κατά 0,23%, αλλά οι μέχρι στιγμής συναλλαγές επιβεβαιώνουν την επιφυλακτικότητα που επικρατεί.

Στην κορυφή των ανοδικών η ΚΡΕ.ΚΑ, η Intertech για ευνόητους λόγους, ο Πετζετάκις, που από την Παρασκευή σημειώνεται ότι τώρα ”παίζεται” το στοίχημα για τον Γιώργο Πετζετάκι, αλλά και Fitco, Ιπποτούρ, Αλουμύλ, Ευκλείδης.

Στα 5,12 ευρώ η μετοχή των Αστικών Ακινήτων, όπως και ορισμένων ακόμη θυγατρικών τραπεζικών ομίλων με ξεκάθαρα ανοδική τάση τελευταία.

Στα συν οι συναλλαγές των Elmec, Μυτιληναίου, ΜΕΤΚΑ, Κορδέλλου, ΕΥΑΘ, Καρδασιλάρη, Γαλαξίδι, Ικτίνου, Medicon, Ηλέκτρας.

Για την αγορά μας, όπως επισημαίνει ο Ηλίας Τσοτάκος της Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ, χρήσιμα τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μεσοπρόθεσμα, μπορούν να είναι τα αποτελέσματα εννεαμήνου. Το πρώτο δείγμα γραφής θεωρείται ικανοποιητικό, καθώς και στον, από πρώτη αρνητικό τραπεζικό κλάδο, εντοπίζονται αρκετά θετικά στοιχεία.

Όπως επισημαίνεται από την Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ, μπορεί να εμφανίζεται μείωση συνολικότερα στα αποτελέσματα, πλην όμως διαφαίνεται βελτίωση των λειτουργικών κερδών και των αποτελεσμάτων από την κύρια δραστηριότητα τους . Εάν σε αυτό συνυπολογιστεί η θετικότερη προσδοκία που διαμορφώνεται πανευρωπαϊκά για τον κλάδο, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ουδέτερη κίνηση για τον κλαδικό δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v