Ζητούμενο το κλείσιμο άνω των 1.860 μονάδων

Τα ”βαριά χαρτιά” με μοχλούς τον ΟΤΕ, την Εθνική και την Panafon δημιουργούν άκρως θετικό κλίμα στη Σοφοκλέους με αποτέλεσμα την αύξηση των συναλλαγών και τη συντριπτική υπεροχή των ανοδικών τίτλων, ενώ παραμένει ζητούμενο η υπέρβαση του πήχυ των 1.860 μονάδων στο κλείσιμο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιτέλους και μια συνεδρίαση που το ποσοστό θετικής μεταβολής στη Σοφοκλέους είναι μεγαλύτερο από αυτό της Φραγκφούρτης. Συν τω ότι, ο Δείκτης έστω και οριακά υπερέβη τις 1.860 μονάδες, μας δίνει δύο άκρως ικανοποιητικές ενδείξεις για την, βραχυπρόθεσμη, συνέχεια.

Υπάρχει λοιπόν διάθεση να καλυφθεί το προηγούμενο ”κενό” στην εν λόγω περιοχή, που μέχρι στιγμής αποτελεί επίπεδο ”αντίστασης” για τον Γενικό Δείκτη.

Τη μεγαλύτερη μεταβολή από τους FTSE καταγράφει ο δείκτης μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς τράπεζες και τηλεπικοινωνίες αντιδρούν με σημαντικά ποσοστά.

Το σημαντικότερο όλων είναι πως η διακύμανση του τραπεζικού δείκτη (2.719 – 2.789 μονάδες) τον οδηγεί ακόμη μακρύτερα της ”χαμηλότερης” τιμής έτους (2.630 μονάδες), κάτι που μπορεί να συντηρήσει περαιτέρω το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Επιμένουμε πως αν η αγορά είναι και αύριο καλή, κατά πάσα βεβαιότητα θα δούμε αγοραστές στα βαριά χαρτιά και αρκετούς από εκείνους που μέχρι χθες πωλούσαν ”ανοιχτά”.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση μας καλύπτει η απόλυτα προβλεπόμενη – τεχνικά – κίνηση της Ιντρακάτ προς τα 2,27 ευρώ, κίνηση που ακολουθείται από τη Διεκάτ, ενώ ανάλογα ικανοποιητική είναι η εικόανα και σε λοιπές μετοχές αυτής της κατηγορίας. Στον Περσέα ”παίζει” η άρση της επιτήρησης, στην ”Μικρο” η σχέση ανταλλαγής με τον Κλαουδάτο, στον Στρίντζη τόσο το δάνειο της Eurobank όσο και η θέση των Επιχειρήσεων Αττικής, ενώ δικαιολογημένη θεωρείται η άνοδος των Αστικών Ακινήτων, των ”ιχθύων”.

Οι αγοραστές κυρίως ξένοι στη Vodafone, Cosmote, συνεχίζουν τις τοποθετήσεις καθώς οι συναλλαγές στην πρώτη ξεπερνούν το εκατομμύριο, ενώ η αγορά εισπράττει θετικά το ότι επιτέλους ο Γ. Πετζετάκης αναλαμβάνει κατ ουσία τα του οίκου του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το ”ουδέν κακόν αμιγές καλού”.

Στα ενθαρρυντικά των ημερών η σημαντικότατη ενίσχυση των συναλλαγών, άρα εμπορευσιμότητας της Δέλτα Συμμετοχών, όπως και η τήρηση των παραδόσεων που θέλει τις μετοχές εταιριών παιχνιδιών AS Company, Jumbo να κινούνται θετικά στη διάρκεια της προσοδοφότερης περιόδου για τα έσοδά τους.

Το ότι παραμένει στο συν με συναλλαγές και καλά αποτελέσματα ο κλάδος των εκδόσεων αποτελεί επιπλέον ενθαρρυντικό στοιχείο.

ΣΗΜ. Να φανούμε λίγο πλεονέκτες και να... ζητήσουμε ”κλείσιμο του Δείκτη” έστω και δέκατα της μονάδας υψηλότερα των 1.860 μονάδων και με συναλλαγές 110 – 120 εκατ. ευρώ που θα δημιουργούν δυναμική ”απεγκλωβισμού” για το σύνολο των ”παικτών”;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v