Αποδίδει (μερικώς) η προσπάθεια στήριξης

Προσπάθεια στήριξης για την αποφυγή περαιτέρω δραματικών εξελίξεων εκδηλώνεται στη μετοχή του ΟΤΕ στα επίπεδα των 10,2 ευρώ, αλλά και σε άλλες δεικτοβαρείς μετοχές. Επιφυλακτικότεροι οι ενασχολούμενοι με την περιφέρεια, όπου εκδηλώνονται τάσεις κατοχύρωσης κερδών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τη μετοχή του ΟΤΕ στα 10,2 ευρώ σε θετικό έδαφος και με συναλλαγές περίπου 800.000 τεμαχίων, επιχειρείται - και καλώς - να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Το ενθαρρυντικό είναι πως η προσπάθεια αυτή επιχειρείται να προσλάβει συνολικότερη διάσταση, καθώς Εθνική, Εμπορική, Cosmote, Vodafone, αντιδρούν ενώ, Alpha, Eurobank, Intracom περιορίζουν τις απώλειές τους.

Το πιο ενθαρρυντικό όμως, εύλογα γιατί, είναι η αντιστροφή της τάσης στη μετοχή της ΔΕΗ που αντιδρά προς τα 12,8 ευρώ με περιορισμένες συναλλαγές.

Η σχέση ανοδικών προς πτωτικές παραμένει 1 προς 3, ενώ από το μέχρι στιγμής πραγματοποιηθέντα τζίρο επιβεβαιώνεται η προσπάθεια που καταβάλλεται, καθώς σημαντικότατο μέρος αφορά συγκεκριμένες μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η επιφυλακτικότητα στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση όχι μόνο είναι δικαιολογημένη, αλλά σε αυτή τη φάση, ειδικότερα για τη σημερινή συνεδρίαση, θεωρείται επιβεβλημένη.

Ας ευοδωθεί πρώτα η προσπάθεια στήριξης και... μετά βλέπουμε, είναι το μήνυμα που στέλνουν τα επενδυτικά σχήματα.

Εξάλλου, κανονικά διεξάγονται οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο παραγώγων, μετά το τεχνικό πρόβλημα που πρατηρήθηκε μεταξύ 11.06 – 12.50.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v