Κάτι κινείται στη Σοφοκλέους

Φαίνεται πως κερδίζει έδαφος η εκτίμηση που θέλει την ελληνική αγορά να επιχειρεί να συγχρονιστεί με τις ξένες, τόσο ενόψει των εγγραφών της ΔΕΗ, όσο και της παραδοσιακής ανόδου που παρατηρείται προς το ”κλείσιμο” της χρήσης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενισχύθηκαν οι θετικές τεχνικές ενδείξεις, ξάφνιασαν οι σχεδόν επιθετικές εντολές αγοράς προς το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης και, τα πακέτα σε συγκεκριμένες μετοχές (Εθνική, ΟΤΕ).

Κερδίζει έδαφος η εκτίμηση που θέλει την ελληνική αγορά να επιχειρεί να συγχρονιστεί με τις ξένες, τόσο ενόψει των εγγραφών της ΔΕΗ, όσο και της παραδοσιακής ανόδου που παρατηρείται προς το ”κλείσιμο” της χρήσης.

Εάν σε αυτά προστεθεί η ανάσχεση της πτωτικής τάσης για τη μετοχή του ΟΤΕ, η επανεμφάνιση αγοραστών στην Εθνική, οι αγορές των ξένων στη Vodafone, τότε είναι πιθανή η συντήρηση της ανοδικής φοράς προς τις 1.860 μονάδες.

Ας μην διαφεύγει της προσοχής μας πως η διοίκηση του ΙΚΑ βρίσκεται στην τελική ευθεία για την επένδυση ρευστότητας 310 εκατ. ευρώ, στις επόμενες δέκα ημέρες.

Ούτως ή άλλως εδώ και δύο εβδομάδες είναι προφανής η προσεκτική καλά σχεδιασμένη προσπάθεια ορισμένων τραπεζών, ομίλων, συμμετοχικών σχημάτων να βελτιώσουν όσο αυτό είναι δυνατόν την αποτίμηση των χαρτοφυλακίων τους.

Με την προϋπόθεση ότι δεν θα υποχωρήσει χαμηλότερα κρίσιμου σημείου αναφοράς – ισορροπίας ο Dow την Δευτέρα, θα πρέπει να αναμένεται με εύλογο ενδιαφέρον η ερχόμενη εβδομάδα.

Η εκτίμηση πως κάτι κινείται, με αφορμή και τα καλά αποτελέσματα ορισμένων εταιριών κερδίζει σταδιακά έδαφος. Οι συναλλαγές της Παρασκευής (97 εκατ. ευρώ) και το ”κλείσιμο” του Δείκτη στις 1.830,54 μονάδες, δίνουν περισσότερους πόντους τώρα στο θετικό σενάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v