”Κράτησε” η αγορά και αντιδρά

Φαίνεται να αποφεύγει τα χειρότερα η αγορά, καθώς κράτησαν τα blue chips, χωρίς να χρειασθεί και η επιβεβαίωση των 1.785 μονάδων. Σημαντική εξέλιξη και η διεύρυνση του ενδιαφέροντος των επενδυτικών σχημάτων για την περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Όλα, μέχρι στιγμής, καλά. Και οι συναλλαγές των 15 εκατ. ευρώ – την πρώτη ώρα – και η αντίδραση συγκεκριμένων μετοχών, αλλά και η άμεση ανταπόκριση των επενδυτικών σχημάτων, διαμορφώνουν και πάλι ένα πιο θετικό κλίμα.

Δεν χρειάστηκε καν η επιβεβαίωση των αντοχών της στήριξης των 1.785 μονάδων και εκτός αυτού, με πολύ προσεκτικό ρυθμό προσεγγίστηκε στις 12.00΄ οριακά, η υψηλότερη ”στήριξη” των 1.815 μονάδων.

Επίπεδο όπου μια δύο φορές διόρθωσε ο Δείκτης προς τις 1.810 μονάδες λόγω της υποχώρησης της Εμπορικής, του ΟΤΕ και της Εθνικής. Παραμένουν και οι τρεις όμως όπως και οι υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές στο συν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται σταδιακά η εμπορευσιμότητα μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Συναλλαγές και στον Στρίντζη, στη Fanco, Spider, Forthnet, την Αγράς, Άκτωρ, Ασπίς Πρόνοια (ΚΟ), Βαρβαρέσσος, Γαλαξίδι, Δάριγκ, ΓΕΚ, ΔΟΛ και ορισμένων ακόμη, προοιωνίζονται ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι και η μετοχή της ΔΕΗ αντέδρασε από τα 13 ευρώ και ο ΟΤΕ από τα 10,7 ευρώ, αλλά και οι μετοχές όπως η ΕΤΒΑ από τα 3 ευρώ και η Εθνική από τα 14,7 ευρώ.

Αφής στιγμής προσεγγίσθηκε η περιοχή των 1.815 μονάδων καλό θα ήταν να κινηθεί η αγορά στη συνέχεια υψηλότερα και στην καλύτερη περίπτωση να ”κλείσει” στο εύρος των 1.815 – 1.825 μονάδων με συναλλαγές 75 – 80 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v