Υπερδιπλασιασμός κερδών για 3Ε στο 9μηνο

Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της Coca Cola 3E στη διάρκεια των εννέα μηνών του έτους, διαμορφούμενα στα 82 εκατ. ευρώ, έναντι του ποσού των 39 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους. Τα EBITDA παρουσίασαν άνοδο 16% στα 495 εκατ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις από Εθνική ΑΧΕ και Marfin Hellenic.

Υπερδιπλασιασμός κερδών για 3Ε στο 9μηνο
Υπερδιπλασιασμό κερδών ανακοίνωσε η Coca Cola 3E για το 9μηνο του 2002, με το ποσό να διαμορφώνεται στα 82 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 39 εκατ. ευρώ στο 9μηνο πέρυσι με βάση τα ΔΛΠ.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων (EBITDA) του εννεαμήνου, ανήλθαν στο ποσό των 495 εκατ.ευρώ, αυξημένα κατά 16% σε σχέση με το 2001, ενώ σε συγκρίσιμη γεωγραφικά βάση η αύξηση ήταν της τάξης του 14%.

Ο κύκλος εργασιών της 3Ε για το εννεάμηνο ανήλθε στα 3,1 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 14% από το 2001, και κατά 7% σε συγκρίσιμη γεωγραφικά βάση.

Ο Irial Finan, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το γεγονός ότι ”η απόδοσή της εταιρίας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2002 ήταν περισσότερο από ικανοποιητική αντανακλώντας την ικανότητα της οργάνωσης της 3Ε να διαχειρίζεται με επιτυχία όλες τις πλευρές των επιχειρήσεων και την διαφορετικότητα των αγορών, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην Ευρώπη”.

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις για το έτος, αυτές παρέμειναν αμετάβλητες και κάνουν λόγο για αύξηση των προ φόρων, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων κερδών (EBITDA) κατά 14%–16% και αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 6%-7%.

Τα αποτελέσματα της 3Ε αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη για τους αναλυτές της Εθνικής ΑΧΕ, της Marfin Hellenic, αλλά και γενικότερα, καθώς στοσ ύνολό τους ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Ειδικότερα, η Εθνική ΑΧΕ στο πρωίνό της report επισημαίνει ότι ”τα καθαρά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 82 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τη μέση πρόβλεψη της αγοράς, αλλά και τη δική μας”

Εξάλλου, η Marfin Hellenic τονίζει ότι τα αποτελέσματα διασκεδάζουν τους φόβους που εξέφρασε η μητρική (”Coke”) τον προηγούμενο μήνα για πιθανή επιβράδυνση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v