Marfin Hellenic: Μείωση θέσεων για Εμπορική

”Μείωση θέσεων” (reduce) συστήνει για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας η Marfin Hellenic στο πρωινό report της (14/11), τονίζοντας πως τα αποτελέσματα της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ προβλέπει ”χειρότερες ημέρες” για το δ΄ τρίμηνο.

Marfin Hellenic: Μείωση θέσεων για Εμπορική
”Μείωση θέσεων” (reduce) συστήνει για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας η Marfin Hellenic στο πρωινό report της (14/11).

Οι αναλυτές της Marfin Hellenic υποστηρίζουν πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εμπορικής Τράπεζας (ΕΒΤ μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας στα 72,7 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 64% σε ετήσια βάση) διαμορφώθηκαν ελαφρώς υψηλότερα των προσδοκιών.

Εξάλλου, όπως επισημαίνεται στο report, τα προ φόρων κέρδη για το γ΄ τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν έναντι του προηγουμένου τριμήνου κυρίως λόγω των θετικών αποτελεσμάτων από χρηματοοικονομικές συναλλαγές στα ομόλογα (κέρδη 25 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 9 εκατ. ευρώ).

Σε λειτουργικό επίπεδο τα αποτελέσματα δεν εξέπληξαν τους αναλυτές της Marfin Hellenic, όπως τονίζεται στο πρωινό report, με την τράπεζα να καταγράφει αύξηση κατά 12% σε ετήσια βάση στα καθαρά έσοδα από τόκους (412 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες παρέμειναν (εννεάμηνο) στα ίδια περίπου επίπεδα με τα περσινά, ενώ σε τριμηνιαία βάση κατέγραψαν αύξηση κατά 1%.

Τα έσοδα από τίτλους διαμορφώθηκαν αρνητικά (ζημιές 1 εκατ. ευρώ), ενώ τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 16% σε ετήσια βάση, στα 552 εκατ. ευρώ.

Καταληκτικά η Marfin Hellenic τονίζει πως το δ΄ τρίμηνο αναμένει τα αποτελέσματα της Εμπορικής να διαμορφωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v