Στα 1.785 παίζεται το ”στοίχημα”

Εάν αντιδράσει από τις 1785 μονάδες η αγορά, κάτι που πρακτικά θα ισχυροποιεί τη συγκεκριμένη ”βάση”, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της άμεσης ολοκλήρωσης της τρέχουσας διόρθωσης, σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα των τρεχόντων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μπορεί να αποφύγει τα χειρότερα η Σοφοκλέους, μετά τις νέες εξελίξεις στο διεθνή χώρο. Μπορεί δηλαδή να ακολουθήσει την ανάλογη προσπάθεια των ευρωπαϊκών και της αμερικανικής αγοράς να διαμορφώσουν βάσεις στήριξης υψηλότερες των προηγούμενων, ώστε να είναι πανέτοιμες για το (μάλλον) τελευταίο ράλι της χρονιάς.

Δεδομένου ότι η Σοφοκλέους τις τελευταίες ημέρες πιέζεται λόγω των τραπεζών και του ΟΤΕ, εκτιμάται πως ενδεχόμενη αντίδραση της αγοράς από τις 1.785 μονάδες θα ”κλείνει” τον κύκλο της τρέχουσας διόρθωσης.

Εξαρτάται βέβαια από τη μετοχή της Εθνικής και του ΟΤΕ εάν θα δοκιμαστούν αυτές οι στηρίξεις για το δείκτη και τον FTSE 20, καθώς η πρώτη έχει περιθώρια περαιτέρω μικρής όμως υποχώρησης. Για τη μετοχή του ΟΤΕ είναι γνωστές εδώ και καιρό οι επιφυλάξεις μας.

Όμως δικαιολογείται η αντίδραση για τη μετοχή της Εμπορικής, η διοίκηση της οποίας ήταν απόλυτα συνεπής με τιε εκτιμήσεις, δεν προσπάθησε να παραπλανήσει το επενδυτικό κοινό για να κερδίσει 2-3 ευρώ, και αυτό είναι κάτι που η ”πιάτσα” το χρεώνει στα συν της διοίκησης.

Ας μην διαφεύγει της προσοχής μας πως από χθες η Eurobank ξαναπαίρνει κεφάλι σε ότι αφορά την κεφαλαιοποίηση της έναντι της Εθνικής. Αυτός ο άτυπος ανταγωνισμός μπορεί να αποδειχτεί επωφελής για το δείκτη, την αγορά.

Δεδομένου του εύρους διακύμανσης της ΔΕΗ, δεν εμπνέει ανησυχία, καλοδεχούμενη η αντίδραση του ΟΠΑΠ, η μετοχή του οποίου αποφεύγει την υποχώρηση χαμηλότερα των 9,1 ευρώ, ενώ διαφημιστικά αρχίζει να τρέχει η προβολή του ΚΙΝΟ.

Στις 25 Νοεμβρίου ο Οργανισμός ξεκινά και τα δύο νέα του παιχνίδια (χαμηλής συντήρησης). Εάν μετά τα πρώτα 20-30 λεπτά, διαπιστωθεί ότι υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης, μέρος των σημαντικών κερδών είναι πιθανόν να επανατοποθετηθεί σε μετοχές μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Θα φανεί από την αρχή της συνεδρίασης εάν μπορεί να επωφεληθεί περισσότερο ο Παρνασσός, εάν θα πιεστεί χαμηλότερα η μετοχή των ΚΑΕ και εάν επανέλθουν οι ”γνωστοί άγνωστοι” στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν την αποτίμηση των χαρτοφυλακίων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v