Επιχείρηση... ”Βελτίωση αποτιμήσεων”

Παραμένουν με υψηλά κέρδη (10,09%) στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος οι ασφαλιστικές εταιρίες, ενώ εξασθενούν οι πιέσεις σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ιδιαίτερα στις τραπεζικές με αποτέλεσμα να παίρνει... ανάσες η μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση σε μία προσπάθεια βελτίωσης των αποτιμήσεων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εξασθενούν οι πιέσεις σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ιδιαίτερα τραπεζικές και ανασαίνει περαιτέρω η μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Μπορεί οι συναλλαγές να παραμένουν χαμηλές όμως την τελευταία περίπου 1 ώρα έχει αυξηθεί η εμπορευσιμότητα ”φθηνών” μετοχών. Αύξηση συναλλακτικότητας που ενισχύει την εκτίμηση, πως επιχειρείται συνολικότερη προσπάθεια διαμόρφωσης καλύτερων αποτιμήσεων.

Αυξημένη συναλλακτικότητα για όλες τις ασφαλιστικές μετοχές (Ασασκ, Αγράς, Φοίνιξ) εταιριών χρηματοδοτικής μίσθωσης με την Alpha Leasing μόλις τώρα να ”απεγκλωβίζεται” ενώ κίνηση καταγράφεται συνολικότερα σε θυγατρικές ή συμμετοχές ομίλων.

Ενδεικτική η περίπτωση των ΕΤΕΜ, ΕΛΒΑΛ, τα Ελληνικά Καλώδια, Σιδενόρ (Όμιλος Βιοχάλκο) Εθνική Ακινήτων, Άλφα Αστικά Ακίνητα, Λάμδα, Ηλέκτρα, Βιομηχανία Ζάχαρης, Ερμής Ακινήτων και όχι μόνο αυτών.

Είναι προφανές πως σε ήπια πλαγιοκαθοδική τάση χωρίς δραματικά αρνητικές αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια και δυσμενή για τα εθνικά θέματα πρόταση στο Κυπριακό, η προσπάθεια ορθολογικοποίησης των αποτιμήσεων θα συνεχιστεί προς κάθε κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v