Στις 1.800 η πρώτη στήριξη

Κυρίως η συμπεριφορά της Eurobank και η επόμενη φουρνιά αγοραστών στη μετοχή της Εθνικής, θα καθορίσουν το εύρος της διόρθωσης, που πιθανολογείται ότι και σήμερα θα είναι μικρότερο από αυτό των ευρωπαϊκών, διεθνών αγορών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Την έκταση της διόρθωσης προσπαθούν να προσδιορίσουν όσοι προσβλέπουν σε μια ακόμη μέχρι το τέλος του έτους αντίδραση των αγορών. Ενθαρρυντική ένδειξη αποτελούν τα αμυντικά αντανακλαστικά που έδειξε χθες η Σοφοκλέους σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές αγορές, κάτι που πιθανολογείται ότι μπορεί να έχει συνέχεια και σήμερα.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση, θα πρέπει για το δείκτη να επιβεβαιωθεί η ανθεκτικότητα της ”στήριξης” των 1.785 μονάδων, που πρακτικά ισοδυναμεί με περίπου 2% απώλειες του FTSE 20.

Χθες ειδικότερα προς το κλείσιμο, έγινε μια προσπάθεια κατοχύρωσης κερδών κυρίως σε Εθνική, Εμπορική και δευτερευόντως Alpha, OTE. Για τις δύο τελευταίες μετοχές διαπιστώθηκε επιπλέον ότι υπάρχει αδυναμία υπέρβασης μεσοπρόθεσμα ”αντιστάσεων”.

Μικρά τα περιθώρια για κάθε είδους ”αντιστάθμιση κινδύνου” στις θυγατρικές επενδυτικές της Eurobank, δεν δικαιολογούν περαιτέρω σημαντική πίεση στη μετοχή της μητρικής τράπεζας. Τεχνικά για τον FTSE 20 το ενδεχόμενο αντίδρασης της Eurobank θα μπορούσε να ”συντηρήσει” την αγορά υψηλότερα και των 1800 μονάδων.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου είναι πλέον πολύ συγκεκριμένες οι περιπτώσεις μετοχών με ανοδική φορά, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μερικών ρευστοποιήσεων. Αντίθετα αγοραστικό ενδιαφέρον σήμερα-την Δευτέρα, παρουσιάζουν μετοχές με αυξημένη τελευταία συναλλακτικότητα και εμφανή τη διάθεση των μητρικών σχημάτων να βελτιώσουν την αποτίμηση των χαρτοφυλακίων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v