Χορεύοντας με τις... εκθέσεις!

Τριγμούς προκάλεσαν προς το παρόν οι εκθέσεις της UBS για την Alpha Bank και της Deutsche Bank για την Cosmote με αποτέλεσμα την εμφάνιση πιέσεων στις δύο μετοχές, αλλά και τον περιορισμό των κερδών στην αγορά. Ωστόσο, τράπεζες και τηλεπικονωνίες διατηρούν ικανοποιητικά κέρδη, ενώ παραμένουν οι πιέσεις στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο ρυθμό των εκθέσεων ξένων οίκων κινείται η αγορά, καθώς το περιεχόμενο της τελευταίας ανάλυσης της UBS προκάλεσε γύρω στις 14.20΄ – 14.30΄ σημαντικές ρευστοποιήσεις και άνοιγμα short θέσεων στην μετοχή της Alpha.

Η τιμή της μετοχής υποχώρησε χαμηλότερα και των 12 ευρώ για να ”αντιδράσει” και πάλι στις 14.40΄. Κίνηση που στάθηκε ικανή να χαλάσει το εν μέρει καλό, μέχρι εκείνη την ώρα, κλίμα.

Η μετοχή της Εθνικής στα 16,2 – 16,4 ευρώ, στα 11,5 – 11,7 η μετοχή της Eurobank, ενώ η έκθεση της Deutsche Bank για την μετοχή της Cosmote προκάλεσε κάποιες μικρές πωλήσεις σε τιμή υψηλότερη των 9 ευρώ.

Στην αγορά παραγώγων παρατηρείται μέχρι τις 14.20΄ νευρικότητα, με τις θέσεις αγοραστών να κινούνται μεταξύ 929 – 934 μονάδων.

Για τον συγκεκριμένο δείκτη, χαμηλή τιμή ημέρας έχει διαμορφωθεί στις 927,02 μονάδες και υψηλότερη στις 937,6. Αυτό το εύρος ”στήριξης” δεν θα πρέπει να ”χάσει” σήμερα ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v