Ανάκαμψη με υψηλό τζίρο στο ΧΑ

Ημέρα ανάκαμψης σήμερα για τη Σοφοκλέους με υψηλό τζίρο και συντριπτική υπεροχή των μετοχών με θετικό πρόσημο και με μοχλό τις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες. Σε αυτό συμβάλουν τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Alpha, η θετική - καταρχήν- επίλυση του θέματος της RomTelecom, αλλά και το ανοδικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές 40 εκατ. ευρώ, τις πρώτες δύο ώρες, και τον Δείκτη σταθερά υψηλότερα των 1.805 μονάδων είναι λογικό να ενισχύεται περαιτέρω η τάση.

Εάν μάλιστα με τζίρο 80-90 εκατ. ευρώ ”κλείσει”, σήμερα, ο Δείκτης υψηλότερα των 1.810 μονάδων, θα έχουν καταγραφεί δύο θετικές τεχνικές παράμετροι που θα ισχυροποιούν περαιτέρω την φορά της αγοράς.

Υποστηρίζονταν, και δικαιολογημένα, από την περασμένη Τετάρτη, πως τα αποτελέσματα της Alpha θα μπορούσαν (και θα έπρεπε) να αποτελέσουν πρόκριμα συνολικότερα για τον κλάδο.

Σε αυτή την εκτίμηση, ενδεχόμενο, επιμένουμε ότι ”ποντάρισαν” όσοι ισχυροί παίκτες από την περασμένη Πέμπτη, εμφανίζονταν ως αγοραστές στα ΣΜΕ του FTSE 20 προς τις 905 μονάδες.

Θα εξαρτηθεί από το διεθνές κλίμα εάν και σε ποια έκταση θα υπάρξει συνέχεια. Από την μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση οι 9 στις 10 μετοχές που μέσω της αύξησης των συναλλαγών τους είχαν παρουσιάσει ενδείξεις αντίδρασης καταγράφουν κέρδη από 5% και πάνω.

Για την συνέχεια η υπέρβαση μεσοπρόθεσμων ”αντιστάσεων” για τις μετοχές των Alpha, Εθνικής, Εμπορικής και Eurobank μπορεί να ξανακαταστήσει, μέχρι τις 13 Νοεμβρίου τον τραπεζικό κλάδο αιχμή του δόρατος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v