Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SSSB: Εκπληξη το εννεάμηνο της Alpha

Στα 14,70 ευρώ διατηρεί την τιμή στόχο για την Alpha Bank η SSSB στην έκθεσή της με ημερομηνία 1η Νοεμβρίου, επαναδιατυπώνοντας παράλληλα τον χαρακτηρισμό 2Μ (in line, μεσαίου ρίσκου), με αφορμή το εννεάμηνο της τράπεζας, για το οποίο δεν κρύβει την θετική έκπληξή της.

SSSB: Εκπληξη το εννεάμηνο της Alpha
Επαναδιατυπώνει την τιμή στόχο στα 14,70 ευρώ η SSSB για την Alpha Bank, καθώς και τον χαρακτηρισμό (in line, μεσαίου ρίσκου), σε σημερινή έκθεσή της (01/11), ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της ελληνικής τράπεζας.

Στην έκθεσή της η Schroder Salomon Smith Barney αναφέρει ότι η Alpha Bank ανακοίνωσε ικανοποιητικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο, ωθούμενα κυρίως από τα έσοδα από τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τους τόκους εμφανίζουν ικανοποιητική πρόοδο, ενώ αναφέρεται ακόμη στην έκθεση της SSSB ότι η Alpha Bank ελέγχει καλά το κόστος.

Η ελληνική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη της τάξης των 63,2 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του 2002, ποσό υψηλότερο κατά 68% σε σχέση με τις προβλέψεις της SSSB. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο επενδυτικός οίκος, είναι δύσκολο να προχωρήσει σε σημαντική προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για τα αποτελέσματα του έτους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η SSSB, η Alpha Bank την ”εξέπληξε” όσον αφορά στα έσοδα από τις συναλλαγές, τα οποία ανήλθαν στα 39,5 εκατ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 20 εκατ. ευρώ.

Στα αποτελέσματα αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο τα θετικά συνολικά αποτελέσματα του τριμήνου για την Alpha Bank. Περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων αποδεικνύει ότι κατά κύριο λόγο η αύξηση αυτή οφείλεται στα ομόλογα, καθώς η τράπεζα περιέκοψε το χαρτοφυλάκιό της στα 5,6 δισ. ευρώ έναντι 6,8 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Το συνολικό κόστος στο τρίτο τρίμηνο του 2002 ήταν ελαφρώς καλύτερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις της SSSB, και ανήλθε στα 148 εκατ. ευρώ έναντι 152 εκατ.

Σύμφωνα με την έκθεση, η SSSB αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη από τις συναλλαγές το 2002 στο 25% από το 40% που αποτελεί την προηγούμενη εκτίμησή της, ενώ παράλληλα υπολογίζει ότι τα λειτουργικά κέρδη θα μειωθούν κατά 1,8% έναντι προηγουμένων προβλέψεων για 5,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v