Οι τράπεζες σέρνουν το χορό !

Η θετική εξέλιξη στο μέτωπο της RomTelecom δίνει ανάσα στην μετοχή του ΟΤΕ και ωθεί το Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1800 μονάδες με όχημα τις τράπεζες (2,09%). Σημαντική η αντίδραση για Alpha, Εμπορική και Εθνική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καθώς εκλείπε, μέχρι νεωτέρας, η αρνητική παράμετρος του ΟΤΕ, επιχειρείται μέσω τραπεζών αντίδραση τη αγοράς.

Κίνηση που φέρνει το δείκτη υψηλότερα και των 1.800 μονάδων και επιβεβαιώνει σε αυτή τη φάση τη δυνατότητα υπέρβαση των 1.795 μονάδων με την πεντάδα των τραπεζικών τίτλων να οδηγούν τον FTS 20 προς τις 902 μονάδες.

Επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις και προσδοκίες η Εμπορική με αντίδραση προς τα 14 ευρώ, ενώ ενισχύεται χωρίς να έχουν ενεργοποιηθεί οι εντολές ξένων αγοραστών η Εθνική.

Ακολουθούν Alpha προς τα 12 και Eurobank προς τα 11,4 ευρώ. Από τα 11,2 ευρώ εμφανίζονται αγοραστές για τον ΟΤΕ, στα 8,5- 8,7 ευρώ κυμαίνεται η Cosmote, ενώ ευνοημένη από τις εξελίξεις στη Ρουμανία είναι και η μετοχή της Intracom.

Στα 3,3 ευρώ η μετοχή της Κύπρου, συνεχίζει προς τα 21 ευρώ η Κέκροπας, ενώ ανάλογη είναι η αντίδραση της Intracat. Αναμενόμενο το ”πλασάρισμα” της Alsinco, θετική έκπληξη από Μηχανική, Έδραση, αυξημένες αναλογικά οι συναλλαγές σε Hitech, Εθνική Ακινήτων, Νηρέα, Βάρδα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εμπορευσιμότητα της Flexopack.

Τάση προς το 1,90 ευρώ διαμορφώνεται στη μετοχή της Infoquest με την προϋπόθεση ότι θα ενισχυθούν σταδιακά οι συναλλαγές και θα απορροφηθούν οι ”περισσότεροι” πωλητές πέριξ των 1,8 ευρώ. Είναι ενθαρρυντικό ότι νωρίς, στις 11.40, ο Δείκτης δοκίμασε την αντίσταση των 1.810 μονάδων, με τον FTS 20 να ”πιάνει” τις 906 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v