Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκθέσεις για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ από Kappa Sec

Τιμή– στόχο τα 11,3 ευρώ θέτει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Kappa Securities σε σχετική έκθεσή της (04/11), προβλέποντας απόδοση ”ανώτερη από αυτή της αγοράς” (overweight), ενώ σε άλλη έκθεσή της για τον ΟΤΕ με την ίδια ημερομηνία, υποστηρίζει πως η εταιρία είναι πιθανόν να προχωρήσει σε νέα απαξίωση επενδύσεων στη RomTelecom.

Εκθέσεις για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ από Kappa Sec
Τιμή – στόχο τα 11,3 ευρώ θέτει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Kappa Securities σε σχετική έκθεσή της (04/11), ενώ προβλέπει πως θα επιδείξει συμπεριφορά ”ανώτερη της αγοράς” (overweight).

Οι αναλυτές της Kappa Securities εκτιμούν πως η εταιρία θα καταγράψει για το γ΄ τρίμηνο του 2002, έσοδα της τάξεως των 384,2 εκατ. Ευρώ (- 18% έναντι του προηγούμενου τριμήνου), ενώ για τα κέρδη θεωρεί πως θα σημειώσουν (επίσης) υποχώρηση κατά 12% έναντι του προηγούμενου τριμήνου, στα 55,2 εκατ. Ευρώ.

Το παραπάνω δεδομένο σχετίζεται με την εποχικότητα που χαρακτηρίζει τα μεγέθη του ΟΠΑΠ, αλλά και ειδικότερα την έλλειψη jackpot, τα οποία ενισχύουν την κερδοφορία της εταιρίας.

Μολαταύτα, το δ΄ τρίμηνο αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα μεγέθη του ΟΠΑΠ, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ώστε τα έσοδα να ανέλθουν στα 711,2 εκατ. Ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 91,2 εκατ. Ευρώ.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ, όπως τονίζεται στην έκθεση διαπραγματεύεται 7,4 φορές τα EV/EBITDA, με βάση τα εκτιμώμενα για το 2002 κέρδη, ενώ ο πολλαπλασιαστής (PER) αναμένεται να διαμορφωθεί στο 11,4 για το τρέχον έτος και στο 11,2 για το 2003.

Η Kappa Securities προβλέπει πως ο κύκλος εργασιών της εταιρίας για το εννιάμηνο θα διαμορφωθεί στα 1,320 δισ. ευρώ, ενώ τα EBITDA θα ανέλθουν στα 294 εκατ. ευρώ. Για τα καθαρά κέρδη τέλος προβλέπει πως θα κυμανθούν στα 178,5 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η Kappa Securities σε δεύτερη έκθεσή της (04/10), για τον ΟΤΕ, εκτιμά πως η τηλεπικοινωνιακή εταιρία θα προχωρήσει και σε άλλη απαξίωση επένδυσης στην RomTelecom, μεταξύ 100 – 130 εκατ. ευρώ, θεωρώντας πως με βάση τη συμφωνία που υπεγράφη η αξία της ρουμάνικης εταιρίας αποτιμάται κατά 35% λιγότερο από την αξία που αναγράφεται στα ”βιβλία” του ΟΤΕ (363 εκατ. ευρώ).

Επίσης αν ληφθεί υπόψη πως το EBITDA της εταιρίας υπολογίζεται στα 228 εκατ. ευρώ για το 2002 και το EV (αξία επιχείρησης) περί τα 1,340 δισ. ευρώ, τότε ο ΟΤΕ κατέβαλε 5,9 φορές το EV/EBITDA (δείκτης αποτίμησης αξίας), αριθμός που παρουσιάζει premium κατά 23%, έναντι των αντίστοιχων μεγεθών του ΟΤΕ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v