Οι τηλεπικοινωνίες συντηρούν την τάση

Νευρικότητα επικρατεί προς το κλείσιμο της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους με τις τηλεπικοινωνίες και τις τράπεζες να συντηρούν τη θετική τάση, ενώ αντίθετα πιέσεις ασκούνται από ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και 3Ε. Με αρνητικό πρόσημο η περιφέρεια, λόγω και της κατοχύρωσης των χθεσινών κερδών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κάτι, προς το καλύτερο, φαίνεται να αλλάζει στην αγορά. Οι πρώτες κινήσεις σε επιχειρηματικό επίπεδο καταγράφονται, λίγες μεν αλλά ενδεικτικές. Η αγορά ακολουθεί, τεχνική και σχετικά προβλέψιμη πορεία, με το ενδιαφέρον να μετατίθεται από τις τράπεζες στις τηλεπικοινωνίες.

Μετά την επιβεβαίωση της σημερινής στήριξης (1.827,62 μονάδες) ο Δείκτης αντιδρά και πάλι προς τις 1.845 μονάδες με ήπιο, προσεκτικό ρυθμό, αλλά ικανοποιητικές συναλλαγές που ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ. Φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθεί η αρχική εκτίμηση τόσο για το ”κλείσιμο” του Δείκτη όσο και το τζίρο.

Ισχυρότατη η τάση, που έχει διαμορφωθεί στην μετοχή της Cosmote, φέρνει την τιμή της προς τα 9 ευρώ με συναλλαγές... εβδομάδας. Ανάλογα επιθετικά κινείται και η Vodafone, ενώ ο ΟΤΕ με συναλλαγές 850.000 τεμαχίων κινείται προς τα 11,7 ευρώ.

Όχι και τόσο άμεση η πρόθεση της Cosmote για διεύρυνση - επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Κύπρο, όπως έγραψε την προηγούμενη εβδομάδα ο Χαμαιλέων, είναι όμως ενδεικτική των δυνατοτήτων περιθωρίων που υπάρχουν για ορισμένες ελληνικές επιχειρήσεις.

Στον αντίποδα οι πωλητές στην Coca Cola, τη ΔΕΗ, κυρίως, όμως στον ΟΠΑΠ πιέζουν προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών, που ειδικότερα στη περίπτωση του Οργανισμού θα ζητηθεί η επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας της ”στήριξης” των 8,8 ευρώ.

Η μετοχή της Εμπορικής στα 14,8 ευρώ, επιβεβαιώνει απλά το προφανές από την περασμένη Πέμπτη ενδεχόμενο τεχνικής αντίδρασης, τη στιγμή που η Εθνική για τρίτη κατά σειρά εβδομάδα θυμίζει τον παλαιό καλό της εαυτό.

Ας μην περνούν απαρατήρητες οι καταγγελίες και η σκληρή γλώσσα του Θεόδωρου Καρατζά, καθώς το περιεχόμενο των δηλώσεών του έχει πολλαπλούς και όχι μόνο εμφανείς αποδέκτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v