SSSB: Πρόβλεψη για αύξηση 28,6% στα κέρδη Cosmote

Τα 12 ευρώ διατηρεί ως τιμή στόχο ο επενδυτικός οίκος SSSB για την Cosmote σε έκθεση με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 9μηνου στις 7/11, προβλέποντας αύξηση 28,6% στα καθαρά κέρδη, ενώ παράλληλα επαναδιατυπώνει και τη σύσταση in line, υψηλού ρίσκου.

SSSB: Πρόβλεψη για αύξηση 28,6% στα κέρδη Cosmote
Στα 12 ευρώ διατηρεί την τιμή στόχο για την ελληνική εταιρία Cosmote ο διεθνής οίκος SSSB στην έκθεσή του με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 9μηνου στις 7/11, ενώ παράλληλα επαναδιατυπώνει τη σύσταση in line (απόδοση αντίστοιχη της αγοράς), υψηλού ρίσκου.

Η SSSB εκτιμά ότι οι πωλήσεις για τους εννέα μήνες του 2002 θα ανέλθουν στο ποσό των 881 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA εκτιμώνται στα 381 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το περιθώριο των EBITDA να υπολογίζεται στο 43,2% (χαμηλότερα κατά 0,3% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του προηγουμένου έτους).

Ο επενδυτικός οίκος σχολιάζει πως η Cosmote παραμένει η κορυφαία επιλογή για τον ελληνικό κλάδο κινητής τηλεφωνίας, ενώ η πιθανότητα πώλησης του μεριδίου της Telenor (ύψους 18%) θα παρέχει μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία.

Παράλληλα, η SSSB εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρίας στο 9μηνο θα κυμανθούν στα 165 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 28,6% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του 9μηνου του 2001.

Εξάλλου, στην έκθεση επισημαίνεται ότι η Cosmote έχει κατορθώσει να προσελκύσει πελάτες υψηλής ποιότητας κυρίως εξαιτίας της αντίστοιχης ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει.

Η SSSB σχολιάζει στην έκθεσή της ότι η Cosmote συνεχίζει να ενισχύει την κυρίαρχη θέση της στην Ελλάδα, γεγονός που έρχεται να αποδείξουν και τα στοιχεία των 157.000 νέων συνδρομητών στο τρίτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v