Κρατούν οι τράπεζες, προβληματίζει το ακριβό ευρώ

Τη διατήρηση του εύρους διακύμανσης μεταξύ 1.825 –1.845 μονάδων με μοχλό τις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες επιδιώκουν οι ενεργοί παράγοντες της αγοράς, εξέλιξη που θα επιτρέψει στην πλειονότητα των μετοχών να ”κλείσει” με κέρδη και να απορροφηθεί με το μικρότερο δυνατό κόστος η πίεση των ξένων αγορών. Προβληματίζει το ακριβό ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η καλύτερη άμυνα είναι η... διπλή ζώνη. Η εκτίμηση που είχε διαμορφωθεί, πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, με βάση τα οικονομικά νεότερα των διεθνών αγορών, πρόκρινε για σήμερα ως καλύτερη τακτική αυτήν της ”άμυνας”, σε επίπεδα υψηλότερα των 1.810 - 1.825 μονάδων.

Τη ”στήριξη”, των τελευταίων τριών συνεδριάσεων, τη δοκίμασε αρχικά η αγορά, όταν ο Δείκτης υποχώρησε στις 1.827 μονάδες, με την Εθνική να υποχωρεί μέχρι και τα 15,86 ευρώ.

Στη συνέχεια και σταδιακά ανέκαμψε ο τραπεζικός κλάδος, ο Δείκτης προς τις 1.845 μονάδες με την μετοχή της Εθνικής να ξεπερνά και τα 16 ευρώ (”τοπικό” υψηλό τα 16,08 ευρώ).

Οι συναλλαγές των περίπου 42 εκατ. ευρώ (μέχρι 12.30΄) παραπέμπουν σε καλή από πλευράς τζίρου συνεδρίαση, με συναλλαγές που θα κυμαίνονται στα 85-95 εκατ. ευρώ.

Σταθεροποιητική κατά συνέπεια και δικαιολογημένα η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς, αν και μέχρι τις 13.00΄ θα πρέπει να έχει ”επιβεβαιωθεί” για μια ακόμα φορά το σημερινό ”χαμηλό” των 1.827 μονάδων.

Εάν εξασφαλιστεί αυτό το εύρος διακύμανσης (1.825 –1.845 μονάδες), και η πλειονότητα των μετοχών μπορεί να ”κλείσει” με κέρδη και η πίεση των ξένων αγορών να απορροφηθεί με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Σε συνέχεια των όσων είχαν επισημανθεί την περασμένη Παρασκευή σημειώνεται ότι συνεχίζεται η ρευστοποίηση πακέτου ξένου διαχειριστή στην μετοχή του ΟΠΑΠ, που με βάση τις χθεσινές – σημερινές συναλλαγές φαίνεται να βαίνει προς ολοκλήρωσή του.

Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα διαμορφώσει και τη ”νέα βάση” στήριξης για την μετοχή του οργανισμού, κατά πάσα βεβαιότητα σε τιμή υψηλότερη της μεσοπρόθεσμης στήριξης των 8,8 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v